Kent Haberleri

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi! 55'te bir deprem meydana geldi

Bolu'da saat 13.55'te bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan son dakika verilerine göre; Bolu'da meydana gelen depremin büyüklüğü 4.8, derinliği ise 8.13 kilometre. 

Kandilli Rasathanesi ise Bolu'da meydana gelen depremin merkez üssünü Kızılağıl olarak açıkladı. Kandilli'nin verilerine göre, depremin büyüklüğü 4.7, derinliği ise 9.6 kilometre olarak belirlendi. 

Bolu'da meydana gelen deprem, İstanbul'da da pek çok vatandaş tarafından hissedildi. Aynı zamanda depremin, Sakarya ve Ankara gibi çevre şehirlerden de hissedildiği ifade edildi. 

CNN TÜRK deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında depremle ilgili ilk değerlendirmelerini paylaştı ve "İzlenmesi gerekiyor" dedi. 

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi! 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamasında "Düzce depreminin doğu ucunda olan bir deprem bunu izlememiz gerekiyor, izlenmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

Açıklamasında "Büyük deprem olmadan öncü depremi bilme şansımız yok, olduğu yer açısından bir değerlendirme yaptığımızda 4,7 Bolu tarafında, ama 4,6 ve 4,5 gibi depremler çok oldu yıllar içerisinde aynı bölgede o zamanda söyledik aynı şeyleri" diye konuşan Şükrü Ersoy, şu an için Düzce depreminin bittiği doğu kesimindeki fayda bir gerilim olduğunun ortada olduğuna dikkat çekti. 

15 kilometrenin üzerindeki depremler için sığ depremler denilebileceğini belirten Ersoy, açıklamasında sığ olmasının geniş bir çevrede hissedilmesinde de önemli bir rolü olduğuna vurgu yaptı. 

4,7’den daha küçük olmak şartıyla artçılar beklenebileceğini dile getiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, uzun sürmez bir iki gün sonra artçılarının bitmesinin beklenebileceğini aktardı. 

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise açıklama yaptı ve şu an itibarıyla olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.  

Japon deprem uzmanı Marmara'daki tehlikeli yerleri peş peşe açıkladı! Bu 4 yerde 7.5 büyüklüğünde deprem olabilir! 

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?