Bolu’daki sanayi tesisleri şehir dışına taşınıyor!
Bolu’daki sanayi tesisleri şehir dışına taşınıyor, kentin içinden geçen D100 Karayolu’nun ise yeri değişiyor
Bolu’daki sanayi tesisleri şehir dışına taşınıyor, kentin içinden geçen D100 Karayolu’nun ise yeri değişiyor
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, küçük sanayinin şehir dışına taşınacağını belirterek, bunların yerine TOKİ’nin OSB yanında yeni işyerleri yapması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bolu’nun tam ortasından geçen D100 Karayolu’nun da şehrin güneyine taşınacağını belirten Yılmaz, buranın trafiğe kapatılarak yayalara açılacağını bildirdi.
D100 KARAYOLU İHALESİ YAKINDA
Önümüzdeki dönemde Bolu’nun tam ortasından geçen D100 karayolunu, güneye taşıyarak şehir içini rahatlatacaklarını belirten Yılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında yer alan projenin ihalesinin bugünlerde yapılacağını anlattı. Yolun taşınmasıyla birlikte 12 kilometrelik alanı belediye olarak devralacaklarını ifade eden Yılmaz, burayı yeşil yol olarak projelendirip, araç trafiğine kapatarak halkın kullanımına açacaklarını söyledi.
‘SANAYİ KENTİNE SICAK DEĞİLİZ’
Antalya’nın kış aylarında spor kulüplerinin kamp noktası haline geldiğini vurgulayan Alaaddin Yılmaz, 4 mevsimin bir arada yaşandığı Bolu’yu 12 ay tüm spor branşlarında kamp yapılabilen yapıya kavuşturmayı öngören projeye başladıklarını bildirdi. Bu kapsamda 2 bin 300 dönümlük bir arazinin tahsis edildiğine değinen Yılmaz, Bolu’nun sanayi kenti olmasına sıcak bakmadıklarını ifade etti.
Bu yüzden şehir merkezinde kalan sanayi tesislerinin OSB’nin yanına taşınması için de çalıştıkları bilgisini veren Yılmaz, TOKİ ile görüşmelerin başladığını, dışarı çıkan sanayi tesislerinin TOKİ tarafından inşa edilecek yerlere götürüleceğini kaydetti. Şehri rahatsız eden tüm yapıları dışarı taşımaya kararlı olduklarının altını çizen Yılmaz, daha önce denedikleri ancak olumlu görüş alamadıkları Bolu Komando Okulu’nun da şehir dışına taşınarak yerine rekreasyon alanı kurulması projesinin 15 Temmuz’da yaşanan gelişmeler sonrası kabul görmeye başladığını vurguladı.
Şehir merkezinde yer altına 5 bin araçlık otopark yaparak, dünyada bu alandaki sorunu çözen ilk il olacaklarını dile getiren Alaaddin Yılmaz, buradan ortaya çıkacak molozları da D100 Karayolu’nun yapımında kullanacaklarını belirtti.
Bolu’da Ankara ve İstanbul’a yakınlığı sebebiyle havalimanı bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, askeri havalimanı yerine genel kullanıma açık bir liman yapılması için başvurduklarını, Abant yoluna ise model uçak havaalanı yapmayı öngördüklerini söyledi.
KENTE PLAJ VE SU SPORLARI GELİYOR
Büyüksu Deresi Projesi hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz, 1 kilometrelik kısmın gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacağını, bu derede ayrıca kano, kürek gibi tüm su sporlarının yapılabileceği merkez kuracaklarını bildirdi. Yılmaz ayrıca, 10 Ağustos 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilen Bolu’nun bu kararla yeni bir sürece girdiğini ve turizm yatırımcıları için de cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Yılmaz, kararı Bolu için bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve toplam 55 bin hektar alanda 5’inci bölge teşvikleriyle turizm yatırımı yapılabileceğini anlattı. Gölcük Tabiat Parkı’nın dünyaca tanınması için harekete geçtiklerini ve trafik yoğunluğunu çözmek amacıyla 50 milyon lira büyüklüğünde alternatif ulaşım yatırımını projelendirdiklerini dile getiren Yılmaz, teleferik ve dağ kızağı projelerinin çok kısa zaman içinde hayata geçirileceğini belirtti.
Dünya