27 / 04 / 2024

Bolu'daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş'ten son dakika açıklaması!

Bolu'daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş'ten son dakika açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş, Kıbrısçık ilçesindeki TOKİ mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili yapılan o açıklama ve detaylar...



Son zamanlarda  TOKİ  projeleri ile ilgili mağduriyetler sık sık gündeme geliyor. TOKİ 100 bin konut projesinde, KDV'nin ve aylık taksitlerin yükseldiğini ancak evlerin teslim edilmediğini dile getiren mağdurlar, bir an önce konutlarına kavuşmak ve ödemelerin düşürülmesi için çağrıda bulunuyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Türker Ateş de Meclis'te yaptığı konuşmasında bir başka TOK mağduriyetini dile getirdi. Ateş, konuya ilişkin açıklamasına "Bolu’nun Kıbrısçık ilçesi uzun zamandır konut krizi yaşıyor" diyerek başladı. 

Bolu daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş ten son dakika açıklaması!

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Belediyenin sosyal konut inşa edilmesi amacıyla Hazine arazinin TOKİ'ye devredildiğini anımsattı ve "TOKİ araziyi aldığından beri konut yapımı için 3 kez ihaleye çıktı ancak ihalelere hiçbir yüklenici firma katılmadı" diye konuştu. 

Bu sebeple uzun senelerdir inşaatların bir türlü başlayamadığının altını çizen Ateş, "Kıbrısçık gibi küçük bir ilçede bile vatandaşlarımızın barınma krizi çözülemiyor. Girdi maliyetlerindeki yüksek artış ve deprem bölgesine ağırlık verilmesi gibi sebeplerle TOKİ’nin faaliyetleri ülke genelinde zaten durma noktasına geldi" açıklamasında bulundu.

Bolu daki TOKİ mağduriyeti Meclis gündeminde! Türker Ateş ten son dakika açıklaması!

Türker Ateş, söz konusu açıklamasında Kıbrısçık ilçesinde TOKİ'nin bu sorunu çözememesi gibi bir durum söz konusuyla arazinin bir an önce Belediyeye devredilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Ateş, söz konusu açıklamasını "Belediye sosyal konutlarını yapsın, Kıbrısçık halkı daha fazla mağdur edilmesin" diyerek tamamladı. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu ay hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte kalem kalem o tablo!

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi


Geri Dön