18 / 05 / 2024

Bomonti Apartman'da yatak odası istenince salon olabiliyor!

Bomonti Apartman'da yatak odası istenince salon olabiliyor!

Belçikalı Extensa, yüzde 80 'ini sattığı 92 konutluk ‘Bomonti Apartmanı ' projesinde 8 adet 1+1 'e özel olarak, geniş salon isteyenlere özel yeni bir konsept geliştirdi



Yatak odasını istenince salona çeviren 1+1 'i tasarladı ikinci projeye de başladı.

Bu dairelerde salondan kayar panellerle ayrılan yatak odası, panellerin kaydırılıp katlanabilmesi ve yatağın masaya dönüştürülebilmesi sayesinde istendiğinde salona dahil edilebiliyor. Bomonti 'de 99 dairelik ikinci bir projeyi de Ekim 'de satışa çıkarma kararı alan şirket, 2012 'de ofis ve konut alanında olmak üzere iki projeye başlamak için Kağıthane, Zeytinburnu, Kartal ve Topkapı 'yı da incelemeye aldı.

101 yıl önce kurulan ve İstanbul 'da geçen yıl başlattığı Bomonti Apartman projesi ile tanınan Belçikalı Extensa şirketi, yüzde 80 oranında satışını tamamladığı ve Ekim ayında teslim etmeye hazırlandığı projede hem yeni bir konsept başlattı, hem de bu projeye 200 metre mesafede yeni bir konut projesinin startını verdi. Pencereleri açılarak balkon ve teraslı olarak inşa edilmesiyle çevresindeki gökdelenlerden ayrılan, 92 konut ve 9 mağazadan oluşan Bomonti Apartman 'da 8 adet 1+1 için farklı bir konsept geliştiren şirket, brüt 70 m2 'lik Flexi 1+1 olarak adlandırılan bu daireleri yatak odasının istenirse yemek masası haline getirilerek salona dahil edilebileceği biçimde tasarladı. Böylece küçük salonu nedeniyle uygun görülmeyen 1+1 'lerin neredeyse 2+1 kadar büyük salonları olabildiğini söyleyen Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, “Bu dairelerde yatak odası, salondan kayar panellerle ayrılıyor. İster görünen, ister görünmeyen camdan yapılan bu bölmeler, kaydırılarak katlanabiliyor ve açılır kapanır yatak da masaya dönüştürülerek salona dahil edilebiliyor ” dedi.

Bomonti Apartmanı projesinin hedeflerine ulaşması nedeniyle bir taraftan da İstanbul 'daki diğer yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Gökçe, bu projeye 200 metre mesafedeki 3 dönümlük arazide 99 konutluk yeni bir projeyi Ekim ayında satışa çıkaracaklarını açıkladı. Gökçe, 17 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan yeni proje hakkında şöyle konuştu: “

Türkiye 'de ‘pasif ofis ' yapabiliriz

“Projede 64-77 m2 'lik 1+1 'ler ile çok çeşitli 2+1 'ler tasarlanıyor. Normal 2+1 'ler 105-106 m2, bahçeli olanlar 131-132 m2, exclusive tipleri 163 m2 dubleks olanlar ise 180-189 m2 'lerde olacak. İnşaatına başlanan projenin 2012 sonunda tamamlanması ve Ekim 'de satışlarına başlanması hedefleniyor. M2 fiyatının bu yeni projede 4 bin-4 bin 500 dolar olması planlanıyor. ” Kağıthane, Zeytinburnu, Kartal ve Topkapı 'yı incelediklerini belirten Gökçe, “Büyük ölçekli projelere imza atacağız. Konut ve ofis olmak üzere iki projeye 2012 'de başlayacağız ” diye konuştu. Extensa 'nın Brüksel 'de Avrupa 'nın en büyük ‘pasif ofis ' binasını inşa ettiğini anlatan Gökçe, “Güneş panelleri, yalıtım ve ısı pompası gibi kaynaklarla kendi enerjisini kendisi üreten pasif binanın 17 bin m2 ofis alanı bulunuyor. Bu know-how 'a sahip bir firma olarak Türkiye 'deki ofis projesini de bu konseptle yapabiliriz ” dedi.

Merkez için sosyal alan, aidat yükü

Extensa 'nın Bomonti Apartmanı projesinde 1+1 'lere bir, 2+1 ve 3+1 'lere ikişer araçlık otopark imkanı tanınıyor ancak projede başka bir sosyal alan bulunmuyor. Bomonti 'deki yeni projelerinde de aynı konsepti benimsediklerini belirten Özlem Gökçe, “Proje, şehir merkezinde oturan ve alıştıkları sosyal aktivite alanlarını değiştirmek istemeyen üst gelir grubunun tercihi oldu. Farkettik ki sosyal alanlar, şehirden uzakta inşa edilen projeler için olmazsa olmaz, ancak şehiriçindeki projeler için ulaşılabilirliği nedeniyle bir aidat yükü ” dedi.

Ackermans Türkiye 'de enerjiye sıcak bakıyor

1910 'da Belçika 'da büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kurulan ve AVM 'ler, lojistik, teknopark ile ofis binaları inşa eden Extensa 'nın yürüyen projeleri 1 milyon metrekareye ulaştı. Belçika 'nın yanı sıra Romanya, Slovakya ve Luxemburg 'ta da projeleri bulunan, İspanya ve Fransa 'da da proje geliştiren şirket, 1998 'den itibaren ise faaliyetlerini Belçika 'nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren 'ın bünyesinde sürdürüyor. Özlem Gökçe, enerji ve deniz içi inşaat alanlarında faaliyet gösteren grubun Türkiye 'de enerji yatırımlarına sıcak baktığını kaydetti.
Vatan


Geri Dön