Genel

Bomonti, İstanbul'un yeni gökdelen semti oldu!

Osmanlı'nın sanayileşme sürecine tanıklık eden ve Türkiye'nin ilk bira fabrikasına ev sahipliği yapan Bomonti, bugünlerde başdöndürücü bir değişim yaşıyor

Osmanlı'nın sanayileşme sürecine tanıklık eden ve Türkiye'nin ilk bira fabrikasına ev sahipliği yapan Bomonti, bugünlerde başdöndürücü bir değişim yaşıyor. Bölgede çoktan başlayan lüks konut ve ofis yapılaşmasının ise lüks alışveriş merkezleriyle kültür yapılarını beraberinde getirmesine ise kaçınılmaz gözüyle bakılıyor.

İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Bomonti, kabuk değiştiriyor. Adını, Türkiye'nin ilk modern fabrikası olarak da kabul edilen ve Osmanlı'nın ilk bira fabrikası olan Bomonti'den alan semt, fabrikanın faaliyete geçtiği 1890 yılından itibaren pek çok sanayi kuruluşuna ev sahipliği yaptı. Aynı zamanda İstanbul'un ilk apartmanlarının inşa edildiği Bomonti, bu özelliğiyle İstanbul'da modern şehirciliğin ilk başladığı yerlerden biri olduğu gibi 1950'li yıllardan itibaren gecekondularla kuşatıldı. 120 yıllık tarihi ilkler ve tezatlarla dolu olan Bomonti, bu kez 21'inci yüzyıl İstanbul'unun modern yüzü olmaya hazırlanıyor.

Boş arazi kalmadı

istanbul'un merkezi semtlerinde boş arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu son birkaç yıldır Bomonti, merkezi konumu, giderek gelişen ulaşım imkanları, boş arsaları, yenilenmesi gereken yapı stoğuyla inşaat şirketlerinin dikkatini çekti. Birçok şirket,
özellikle yeni çağın şehir insanlarına hitap eden rezidans projeleri için Bomonti'nin yolunu tuttu. Bu projelerden birkaçı yükselmeye başlarken, daha fazlası başlamak için gün sayıyor. Bununla birlikte birçok inşaat şirketinin de Bomonti'den arsa edinebilmek için çaba sarfettiği biliniyor. Gökdelen bölgesi oldu Bölgedeki ilk gökdelen projesi; Ant Yapı'nın hayata geçirdiği Anthill oldu. Ardından İpek&çakırkaya ortak girişimi Rixos Residence Bomonthy projesine başladı. Bölgenin cazibesine kapılan en son isim ise Ali Ağaoğlu oldu.

Bomonti'de Net Holding'e ait iki parçadan oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsayı satın alan Ağaoğlu şžirketler Grubu, önümüzdeki sene özel bir rezidans kule projesine başlayacak. Bu arsa için 27 milyon 800 bin TL tutarında ödeme yapan Ağaoğlu şžirketler Grubu, arsa için 7.5 milyon dolar daha ödeme yapacak.
Bundan yola çıkarak, bölgedeki konut projelerini sizler için araştırdık. İşte bu projeler ve özellikleri:

Anthill: İstanbul'un yeni çekim merkezlerlerinden şžişli Bomonti'de Ant Yapı tarafından inşaatı tamamlanan Anthill Residence'da daire teslimlerine başlandı. 24 ay gibi bir sürede tamamlanan Anthill İstanbul'un en yüksek yapıları arasında yar alıyor. Anthill Residence Frasers Place Anthill Residence ismi altında Frasers Hospitaly tarafından işletilecek. Özellikle yabancılara yönelik kısa ve uzun dönem kiralama hizmetleri sunulacak.
Anthill, 54 konut katlı iki blok ve bir butik çarşıdan oluşuyor. çarşıda öncelikle konut sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik market, şarküteri, eczane ve kuaför bulunuyor. Bunların dışında marka olmuş cafe ve restoranlar; site ortak alanlarında çocuk oyun alanı ve oyun grupları, tırmanma duvarı, basketbol -voleybol sahası, tenis kortu, mini golf alanı ile açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, snack bar yer alıyor. Anthill'deki dairelerin modüler inşaat sistemi ile yapılıyor olması evin şeklini alıcının
belirleyebilmesini sağlıyor. 1+1'den 5+1'e kadar çok sayıda farklı daire seçenekleri Anthill'de sahiplerini bekliyor. Projede ayrıca 40. kat üzerinde Loft daireler yer alıyor. Anthill de satışlar yüzde 75'i aşan bir dolulukla devam ediyor.

İki blokta toplam 804 konuttan oluşan Anthill Residence'ta 86 ve 95 metrekarelik 1+1'ler 283 bin dolar ila 682 bin dolar arasında 96 ile 121 metrekarelik 2+1'lerin fiyatları 316 bin dolar ile 896 bin dolar arasında, 182 ile 195 metrekarelik 3+1'ler 599 bin dolar ile 1 milyon 308 bin dolar, 207 ile 220 metrekarelik 4+1'ler 736 bin dolar ile 1 milyon 588 bin dolar
arasında değişiyor. Anthill'de tüm dairelerde akıllı
bina sisteminin alt yapısı kuruluyor.

Rixos Residence Bomonthy: Projenin yükseldiği yaklaşık 12 dönümden oluşan arsa, Ayaydın Ailesi'ne ait. Ayayadın Ailesi, de bu arsayı Taş Yapı'dan alınmıştı. Ayaydın Ailesi, Bomonti'de yer alan 12 dönüm büyüklüğündeki arazisini İpek- çakırkaya ortak girişimine yüzde 52 oranında payla kat karşılığı verdi. Bu arsa üzerinde şimdi 200 milyon TL'lik bir yatırımla 42 katlı bir kule rezidans projesi yükseliyor. Projeyi gerçekleştiren Ayaydın Ailesi-İpek- çakırkaya ortak girişimi bu rezidans bloğunun işletimini 20 yılığına Rixos Grubu'na verdi. Rixos Residences Bomonty adıyla hizmet verecek olan 338 modüler süit, daha ziyade stüdyo tipi dairelerin yer aldığı projede; 6 adet de penthouse daire yer alacak. Projenin önümüzdeki ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Ayaydın- Miroglio Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, ortaklarıyla birlikte 3-4 ay içerisinde istanbul'da yatırım değeri yaklaşık 400 milyon dolar olan bir AVM projesine start vereceklerini söyledi.

Elysium Fantastic: Ofton inşaat tarafından inşa edilen proje 346 konuttan oluşuyor. Elysium Fantastik alanları 56 ile 92 metrekare arasında değişen 1+1'ler, alanları 137 ila 226 metrekare arasında değişen 3+1 ve 4+1 teraslı konutlardan meydana geliyor.İnşaatına 2009 yılının Mayıs ayında başlanan Elysium Fantastic Bomonti'de teslimlerin 25 Mart 2011'de başlaması planlanıyor.

Elysium Fantastic'te 2+1 ve 3+llerin satışı tamamlandı. l+ller 230 bin ile 438 bin dolar arasında, 3+1 ve 4+1 teraslı konutlar ise 816 bin
dolar ile 1 milyon 450 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.Elysium Fantastic projesi 3 bin 541 metrekare arsa üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanına sahip. Yapımına 2009 yılının Mayıs ayında başlanan Elysium Fantastic Bomonti'de teslimlerin 25 Mart 2011'de başlaması planlanıyor.

IC Antbel Bomonti Projesi: Bomonti bölgesine adını veren ve Türkiye'nin ilk fabrikası olan Bomonti Tekel Bira Fabrikası'm 49 yıllığına alan IC Holding şirketlerinden IC Antbel, buraya otel ve 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezinin yamsıra 40-45 katlı bir de rezidans kulesi inşa edecek. 170 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşeceği belirtilen projede tarihi bira fabrikası korunacak.

Extensa Bomonti Apartman: Belçika merkezli Extensa Group, Bomonti Apartmanı ile Türkiye'deki ilk projesini gerçekleştirdi. Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek, zemin artı 5 kat ve
çatı katlardan oluşan Bomonti Apartman'da 92 daire ile 9 ticari ünitenin yer
aldığını söyledi. Extensa Bomonti Apartmanı'nın yapımına Temmuz sonunda başladıklarını, 2011 Ekim ayında da teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, farklı büyüklükte ve tipteki dairelerin 64 ile 277 metrekare arasında olduğunu, ortalama metrekare fiyatın 3 bin 300 ile 4 bin 750 dolar olan daire fiyatlarının 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında belirtti. Özlem Gökçe, projenin yatırım maliyetinin 30 milyon dolar olduğunu ve şimdiye kadar dairelerin yaklaşık yarısının satıldığını bildirdi.

Bomonti Stüdyo: Extensa Türkiye, ikinci projesini yine Bomonti'de gençekleştirecek. Bomonti Stüdyo adı verilmesi planlanan proje, Bomonti Apartman'a 200 metre mesafede yer alan 3 bin 20 metrekarelik bir arsada inşa edilecek. 12 katlı tek blokta, büyüklükleri 40 ile 60 metrekare arasında değişen 107 stüdyo daireden oluşacak olan Bomonti Stüdyo'nun tasarım çalışmaları devam ediyor..

Tefken OZ-Bomonti Apartmanları: Tekfen OZ tarafından projelendirilen Bomonti Apartmanları, Bomonti'deki Gürcü Katolik Kilisesi'nin bahçesine yükseliyor. 5'er katlı 3 ayrı bloktan oluşan 'Tekfen Bomonti Apartmanları 'nda blokların arasında ortak kullanım için tasarlanmış bir iç avlu ve geçişler bulunuyor. Projede fiyatlar 305 bin dolar ile 934 bin dolar arasında değişiyor.   83 üniteden oluşan Proje'de 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 57 metrekare ile 178 metrekare arasında değişen çeşitli büyüklüklerde farklı mimari planlara sahip evler bulunuyor. Projenin Eylül 2012'de teslim edilmesi planlanıyor.

Fer Yapi-Sİnpaş GYO: Fer Yapı ve Sinpaş GYO'nun hasılat paylaşımı ile Bomonti'de inşa edeceği projenin detayları belli oldu. Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilecek proje, bölgede Anthill, Rixos ve Ağaoğlu projelerine de komşu olan 7 dönümlük bir arsada hayata geçirilecek. Sinpaş GYO'ya ait olan ve şžişli güzergahında yer alan bu arsada 24 bin metrekare satılabilir alanı, 42 bin metrekare inşaat alanı bulunan yaklaşık 227 ünitelik bir ofis projesi geliştirilmesi planlanıyor. 30-40 milyon dolara mal olması beklenen proje, İstanbul'da A sınıfı 'küçük ofisleri' içerecek olmasıyla bir ilki başlatacak.

Projenin bu özelliğiyle ofis piyasasında önemli bir açığı kapattığını kaydeden Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, 'Projede 'sanal odalar' yer alacak. İş adamları bu sanal odalara geldiklerinde güneşlenirlermiş gibi ısı, sörf yaparlarmış gibi dalga ve deniz kenanndaymış gibi su efektleri verilerek o anda oradaymış gibi hissettirilecek' dedi. Projedeki metrekare fiyatlarının 4 bin 500 ila 5 bin 500 dolar aralığında olacağını belirten Kumova, projenin şžubat'ta satışları ve inşaatına başlanması ve 2 yılda teslim edilmesinin öngörüldüğünü sözlerine ekledi.
mortgage