06 / 05 / 2024

Bomonti'de inşa edilecek projenin detayları belli oldu!

Bomonti'de inşa edilecek projenin detayları belli oldu!

Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilecek proje, bölgede Anthill, Rixos ve Ağaoğlu projelerine de komşu olan 7 dönümlük bir arsada hayata geçirilecek



 Fer Yapı ve Sinpaş GYO'nun hasılat paylaşımı ile Bomonti'de inşa edeceği projenin detayları belli oldu. Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilecek proje, bölgede Anthill, Rixos ve Ağaoğlu projelerine de komşu olan 7 dönümlük bir arsada hayata geçirilecek.

Fer Yapı ve Sinpaş GYO'nun hasılat paylaşımı ile Bomonti'de inşa edeceği projenin detayları belli oldu. Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilecek proje, bölgede Anthill, Rixos ve Ağaoğlu projelerine de komşu olan 7 dönümlük bir arsada hayata geçirilecek. Sinpaş GYO'ya ait olan ve Şişli güzergahında yer alan bu arsada 24 bin metrekare satılabilir alanı, 42 bin metrekare inşaat alam bulunan yaklaşık 227 ünitelik bir ofis projesi geliştirilmesi planlanıyor. 30-40 milyon dolara malolması beklenen proje, İstanbul'da A sınıfı 'küçük ofisleri' içerecek olmasıyla bir ilki başlatacak.
En düşük m2 fiyatı 4.500 $
Projenin bu özelliğiyle ofis piyasasında önemli bir açığı kapattığını kaydeden Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkam Ramadan Kumova, "İstanbul'da ofis stoğu Zincirlikuyu, Maslak, Levent, Ümraniye gibi lokasyonlarda. Buralarda büyüklüğü 700 m2'den başlayan pek çok ofis için plazalar geliştiriliyor. Büyüklüğü 60 metrekareden başlayıp en fazla 700 metrekareye kadar çıkan küçük ölçekli ofisler ise halen Şişli'de eski bi¬nalarda faaliyet gösteriyor" dedi. Kumova, "Biz bu küçük ofislerin ilk kez A sınıfı bir ofis projesinde toplandığı, fitness cente/dan toplantı odalarına, hobi alanlarından, mini golf, bilardo ve satranç salonlan ile müzik odalan gibi pek çok hizmeti alabileceği ilk projeyi sunacağız" diye konuştu. Projede dünyada sadece Hollanda ve İngiltere'de kullanılan bir teknolojinin de kullanılacağını açıklayan Kumova, "Projede 'sanal odalar' yer alacak. İş adamları bu sanal odalara geldiklerinde güneşle-nirlermiş gibi ısı, sörf yaparlarmış gibi dalga ve deniz kenanndaymış gibi su efektleri verilerek o anda oradaymış gibi hissettirilecek" dedi.
Projedeki m2 fiyatlarının 4 bin 500 ila 5 bin 500 dolar aralığında olacağım belirten Kumova, projenin Şubat'ta satışları ve inşaatına başlanması ve 2 yılda teslim edilmesinin öngörüldüğünü sözlerine ekledi.
8 ayda 3 proje geliştirdi
8 AYDA 3 farklı ve kapsamlı projeye imza atacak olmasıyla dikkat çeken Ramadan Kumova, bu hızda proje ortaklarının yanı sıra 2 bin araziyi yakından incelemelerinin etkili olduğunu kaydetti. Uzun vadede şehrin göbeğinde konut ve pfis projeleri geliştirip dünyaya satmayı ve yurtdışına açılmayı planladıklarını ifade eden Kumova, "Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Iran, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi bölgelerden talep var. Bu ülkelere önce taahhütlükle girip sonra kendi yatınmımızı yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Vatan/Nihal Yuvacan

Basında yer alan diğer haberler:

Yabancıya satış uçurur

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yabancıya konut satışının önündeki yasal engellerin çözülmesi gerektiğim, bunun sektöre ve ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını belirtti. Çelik, gayrimenkul sektöründe satın alınan arsaların durumunun da müktesep hak oluşturmadığına işaret ederken, yani imar durumu belirli bir arsayı alıp ona göre proje hazırlansa dahi kamu yararına burasının imar durumunun değiştirilebileceğini kaydetti.

Ömer Faruk Çelik, özellikle yabancı yatırımcılara bunu anlatmanın zor olduğunu vurgulayarak, "Sektörün önünün açılması, yabancıları yatırıma çekmek için yabancılara konut satışının önünün açılması, bir de bu müktesep hak konusunun çözülmesi gerekir" dedi. Çelik, sektördeki gelişmeleri değerlendirirken şunları kaydetti:

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'ne (GYO-DER) göre Türkiye'nin yılda 700 bin konuta ihtiyacı var, ancak bu kadar konut hiçbir yıl üretilemiyor. 2006'da üretilen 600 bine yakın konut daha sonraki yıllarda 500 binler seviye¬sine düştü, üretilen bu konutların da hepsi satılmadı.

İnşaat sektörü yüzde 21 büyüdü ama bu büyüme konut yatırımların da değil konut dışı inşaat alanlarında gerçekleşti. Sektörün önünün açılması için yabancılara konut satışının önünün açılması gerekir.

Sinpaş, geçen ay süren projeleri Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity 2010'da toplam 1080 adet konut sattı. 2011 'de Bursa Modern ve İstanbul Sarayları'nın üçüncü etaplarını satışa sunacak. Ömer Faruk Çelik, toplam  2 bin 150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata ge çireceklerini bildirdi. Çelik, "Halka açıldığımız 2007'den bu yana krize rağmen 4 bin 682 konut satarak 1.6 milyar lira ciro elde ettik" dedi. Çelik, Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra'da Troya projelerinin, Ankara'da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlamasını yaptıklarını belirtti.

Cumhuriyet/Fatma Koşar


Geri Dön