05 / 05 / 2024

Bora-Başak Giritli çiftinin tasarladığı Kilyos'ta müstakil bir ev!

Bora-Başak Giritli çiftinin tasarladığı Kilyos'ta müstakil bir ev!

Kilyos'ta şehrin gürültüsünden uzak müstakil bir evdeyiz. Evi, yurtiçi ve yurtdışında birçok müstakil konut projesinde imzası olan yüksek iç mimar Bora-Başak Giritli çifti tasarlamış. Orman içindeki konut 'yoğun çalışma hayatından kaçış' teması ile kurgul



İstanbul'un kalabalığına inat, orman içinde sadeliğin ön plana çıktığı bir mekandayız. Ev sahipleri tasarıma, iç mimarlarla yoğun görüşme, toplantı ve ortak çalışma yaparak karar vermiş.

Müstakil giriş katı; genel sosyal yaşam kullanımı amaçlı tasarlanmış, Caltfomia tarz; yüksek pencereleri ile tüm manzaraya hakim salonun zemini güçr' uygulaması yapılarc mekanda genel bir dinginlik amaçlanır. Tek mekan çok alan çocuk odası iki kardeşin ortak kullanımına uygun şekilde tasarlanmış. Oda şeker pembe ve beyaz renklerle sevimli bir hale getirilmiş. çalışma grubu şirin duvar kağıtları ile çocukların vazgeçilmez alanlarından biri haline gelmiş.

çatı katının tüm alanı ev sahiplerinin kullanımı için ayrılmış. Mimarların tarzı haline gelmiş olan 'Tek mekan, çok alan' sloganı, ebeveyn yatak odasında uygulanmış. Burada iç içe geçen tüm fonksiyonlar son derece başarılı kullanılmış.

Zemin porselen seramik

Tüm mekanın zemini kahverengi ithal porselen seramikler ile döşenmiş, duvarlardaki kombinler ise aynı renklerin doğal malzemelesinden tasarlanarak mekanda bir denge sağlamış.

Bugün


Geri Dön