Ekonomi

Borç yapılandırma detayları belli oldu! Duyunca şoke olacaksınız!

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma projesi ile insanların borçlarını tekrar yapılandırmasına ve kolay bir ödeme planına sahip olmasına olanağı sunuluyor. Düzenlemenin hangi borçları kapsadığı ise, son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte detaylar... Borç yapılandırma düzenlemesi çerçevesinde, hangi borçların yer alacağı büyük bir merak konusu haline geldi

Vergi borcu yapılandırma teklifleri hem insanlar hem de şirketler tarafından çok yakından takip ediliyor. Borç yapılandırma düzenlemesi çerçevesinde, hangi borçların yer alacağı büyük bir merak konusu haline geldi. En son gerçekleştirilen kabine toplantısından hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘’Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kamu kurumlarımızın kamusal alacaklarını yeniden yapılandıran bir yasa teklifi hazırlıyoruz.

Bu teklif ile, insanların ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlar sebebiyle ortaya çıkan cezaları kaldırıyoruz’’ şeklinde konuşmuştu.

İşte detaylar...

AÇIKLAMA MUSTAFA ELİTAŞ’TAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının hemen sonra Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamalarda yasa teklifinin tamamlandığını söyledi ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’ İnsanların tüm borçlarını yapılandırma çerçevesi içine aldık. Bütün vergiler, askerlik, daha önce hiç yapılandırmada kapsamında olmayan cezalar, idari para cezaları, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredisi borçları ve madenlerden devlet hakkı gibi hangi çeşit borç var ise yapılandırılıp ödenecek.’’

TÜM BORÇLAR KAPSAMA ALINDI

Ak Parti tarafından yapılan konuya ilişkin son açıklama ile daha önce hiç borçlandırmaya dahil olmamış cezaların, öğrenim kredilerinin ve bütün borçların, gerçekleştirilecek yeni borç yapılandırma düzenlemesi içerisinde yer alacağı ifade edildi. Bu düzenleme ile hem kişisel borçların yapılandırılarak ödenmesine hem de şirket borçlarının yapılandırılarak ödenmesine olanak sağlandı.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI NEDİR?

Vergi borcu yapılandırması, belirli dönemlerde, bireyin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve borcun kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içerisinde taksitler şeklinde ödenmesidir.

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!

Aile Bakanlığı öyle bir duyuru yaptı ki! Tek seferde 25 bin, 10 bin ve 5 bin TL ödeme yapılacak! Bu parayı mutlaka alın!

Aile Bakanlığı müjdeyi az önce verdi! 86 belediyeye 6 bin personel alınacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!