Ekonomi

Borç yapılandırmayla ilgili beklenen gelişme! Teklif komisyondan geçti!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi ile ilgili beklenen haber geldi. İşte detaylar!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını kapsayan kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

İşte borç yapılandırmasına dair yaşanan son gelişmeler…

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklif komisyondan geçti. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silineceği duyuruldu. Tüm vergi ve sigorta primi borçları ile trafik ve otoyol geçiş cezaları yapılandırılacak ve 48 ayda ödenecek.

Devlete olan tüm borçları kapsayan yapılandırma yasa teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonundan geçti ve kabul edildi. Yapılandırma çerçevesine giren vergi alacağı toplam 521 milyar liraya denk gelecek. Düzenleme ile birlikte vergi dairlerine olan 2 bin liranın altındaki tüm borçlar silinecek. Düzenlemeler çerçevesinde 7 milyon 691 bin 666 kişinin borcunun doğrudan silinmesi gündemde yer alacak. Sigorta primleri, öğrenim kredisi, köprü ve otoyol geçiş cezalarını taksitle ödeme imkanı sunulacak.

BORÇLARA 48 TAKSİT İMKANI!

Yeni düzenleme ile vergi daireleri tarafından takip edilen 1 milyon 431 bin 535 kişinin öğrenim ve katkı kredisi borçlarından yaklaşık 4 buçuk milyar liralık gecikme zammı silinmiş olacak. Borçlar peşin ödenirse yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek. İdari para cezaları peşin ödenirse asıl alacaktan yüzde 25 indirim sağlanacak.

Teklife göre sürücülerin alkol, uyuşturucu, aday sürücülük halleri, ölümlü ve yaralamalı kaza ve drift dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinme kararı alındı. Düzenlemenin bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi öngörülüyor.

GSS VE BELEDİYE BORÇLARI DA KAPSAMA ALINDI

Bu yeni yapılandırma paketinin eski yapılandırmalardan farkı ise kapsamının çok daha genişletilmiş olması.  Bu yapılandırmada ek olarak daha önce kapsam dışı olan adli para cezaları da tasarıya eklendi ve Genel Sağlık Sigortası prim borçları ve belediyelere ait olan borçlar da kapsamı altına alındı.

EYT PRİM BORCU YAPILANDIRILABİLİR Mİ?

TRT Haber'de yayınlanan habere göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Yapılandırma denilen şey, sigorta primleri için olan meseledir. İşverenlerin kendi borçlarını ödemesidir. İşverenin eğer sigorta primleri hakkında borcu bulunuyor ise bu borçlarında yapılandırmaya gidip avantajlı bir konumda kalabilir" diye konuştu.

Selçuk Geçer’den dolar alacaklara önemli tüyolar! Dolar öyle bir seviyeye gelecek ki!

OGM personel alımı 2023! Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? Kadro ve şartlar!