29 / 07 / 2024

Borçlunun evinin satılamayacağı haller vardır

Borçlunun evinin satılamayacağı haller vardır

Posta gazetesinden Tamer Heper sorulan soruları yanıtladı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Benim kredi borcum var. Aslında 35 bin lira ama faizi ile almış başını gitmiş. Şimdi beni icraya verdiler. Benim bir evim var. Eş dost ev satılamaz diyor. Bunun hukuki temeli nedir? Ev tapusuz, biz de bilmeden aldık ama tapu çıkarılamıyor. Bunu satmaya kalksam ben bile satamıyorum. Benim durumum ne olur?  V.O.

Borçlunun evinin satılamayacağı haller vardır. Bu husus İcra İflas Kanunu hükümlerinden gelmektedir. ‘Borçlunun hali ile münasip evi satılamaz' bu doğrudur. Ancak ihtiyacını aşan değerde bir ev ise bu satılır.
İhtiyacını karşılayacak bir ev parası kendisinde muhafaza edilir, artan alacaklıya ödenir. Sistem budur ancak sizin durumunuz bunun da dışında. Zira şu an oturduğunuz ev sizin bile değil. Diyorsunuz ki tapusuz, tapusuz bir ev sizin demek değildir.
Bilemiyorum tapusu kimin veya niye size tapu verilemiyor. Bunun muhtelif nedenleri olabilir. Ancak bilinen tek şey var, o da dairenin sizin olmadığı. Zira bu yere ancak tapuda tescil ile birlikte malik olabilirsiniz. Ev sizin olmayınca da haciz de edilemez. Yani siz şimdi bir başkasının evinde oturuyorsunuz. O bir başkası tapu kütüğünde adı yazılı kişidir.
Tamer Heper / Posta


Geri Dön