Kent Haberleri

Borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Yüzde 90 indirim uygulanacak son günleri hemen değerlendirin...

Borç yapılandırmasının bozulmaması için sayılı günler kaldı. 31 Temmuz tarihine kadar peşin ödenmesi durumunda, hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. İşte detaylar...Yapılandırılan tutarın 31 Temmuz'a kadar peşin ödenmesi durumunda hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak

Kamuya dair vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıran kişilerin, borç yapılandırmasının bozulmaması için bir haftadan az zaman kaldı. Yapılandırılan tutarın 31 Temmuz'a kadar peşin ödenmesi durumunda hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim yapılacak. 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için başvuru süresi ay başında sona erdi.

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre aylık ya da peşin  dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler şeklinde ödenebiliyor.

Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi durumunda tanınan süre ise 31 Temmuz Pazartesi günü tamamlanacak.

İşte detaylar...

ÖDEMELERİ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLİR

Söz konusu ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" 'den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması fırsatı var.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, internet ve telefon bankacılığı, anlaşmalı bankaların şubelerinden ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme yollarından vergi dairesi veznelerinden yahut PTT şubelerinden yapılabiliyor.

PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİMLERDEN YARARLANILABİLECEK!

Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, 1'inci ve 'inci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz tarihine kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından 1'inci ve 2'inci taksitler aynı sürede tamamlanacak. 

Yapılandırma hükümlerinden faydalanmaya devam edilebilmesi için 1. ve 2. taksitin süresinde ve tam ödenmesi koşulu aranıyor.

Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksit ile ödeme yapılması mümkün olup bu çerçevede ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği durumda, ay sonuna kadar yapılandırılan bedelin tamamının ödenmesi halinde peşin ödeme indiriminden faydalanılabilecek.

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi durumunda yapılandırılan borçlara katsayı yapılmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim gerçekleştirilecek.

Yapılandırılan borç, sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan yüzde 50 indirim, matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) yüzde 10 indirim devreye alınacak.

Emeklilikten sonra çalışanın maaşı düşer mi, aylığında kesinti olur mu? Merak edenler hemen baksın!

Temmuz 2023 emekli maaş zamlarında son dakika! Emekli maaş zammı yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı! Acil bakın

Kiralık evlerde fiyat artışı tam gaz! Ortalama kiralar 9 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında değişiyor!