Ekonomi

Borcu olanlar son tarihi kaçırmayın! Bugün bitiyor

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemesi çerçevesinde Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında son gün. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz'a gece 12'ye kadar kadar başvurması gerekmekte.Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı kanundan yararlanmak için son gün 3 Temmuz olarak açıklandı

Borç yapılandırma sürecinde son güne geldik. Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı kanundan yararlanmak için son gün 3 Temmuz olarak açıklandı.

SÜRE UZATILMAYACAK
Yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da süre bitecekti. Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatıldı. Pazartesi günü yapılandırma için son fırsat olacak ve sürede uzama olmayacak.

İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 TEMMUZ
Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolacak.

İŞTE YAPILANDIRILACAK BORÇLAR
Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

YAPILANDIRMADA İLK KEZ 48 AY VADE SUNULUYOR
İnteraktif vergi dairelerinden başvuru yapılması mümkün olacak. Yapılandırılan borçlar için uzun vade kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı getirildi.

VERGİ AFFI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

Vergi dairesine ‘turkiye.gov.tr’den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

265 MİLYAR LİRALIK BORÇ YAPILANDIRILDI

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile birlikte 265,4 milyar liralık alacak yeniden yapılandırıldı. Toplam tahsilat 20 milyar lirayı aştı. 5 milyona yakın mükellef borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine başvurdu.

Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı sunuluyor.