28 / 04 / 2024

Borcuna en sadık il belli oldu! Bu ilde yaşayanlar borcunu yakından takip ediyor...

Borcuna en sadık il belli oldu! Bu ilde yaşayanlar borcunu yakından takip ediyor...

Ülke genelinde takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranına kıyasla borcuna en sadık il resmen belli oldu.



Türkiye genelinde kredilerin takibe dönüşüm oranının en yüksek ve en düşük olduğu illerin listesi resmen belli oldu. Bu illerde yaşayanlar borçlarını yakından takip ediyor.

BORCUNA EN SADIK İL HANGİSİ?

Ekonomim Gazetesi'nden İbrahim Ekinci'nin haberine göre, takipteki alacak oranının en yüksek olduğu belli oldu Buna göre 3,9 ile Konya ili oldu.

Borcuna en sadık il ise takipteki alacakların toplam nakdi krediye oranı yüzde yüzde 0,59 oranla Çankırı oldu.

Takipteki alacak oranının en yüksek olduğu ilk 5 şehir ise yüzde 3,9 oranla Konya, yüzde 3 oranla Diyarbakır, yüzde 2,4 oranla Mardin, Hakkari yüzde 2,2 ve yüzde 2,2 oranla  Adana   olarak sıralandı. 

Çankırı ilinden sonra takibe düşme oranının en düşük olduğu iller ise Denizli, Nevşehir, Siirt, Kastamonu ve Aksaray olarak açıklandı. 

Borcuna en sadık il belli oldu! Bu ilde yaşayanlar borcunu yakından takip ediyor...

9 AYLIK SÜREÇTE BİREYSEL BORLANMA NE KADAR OLDU?

2023 yılının ilk dokuz ayında finansal kaynakların arz yerine tüketime yönelmesi devam etti. Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmi, enflasyonun altında bir cari artışla reel olarak daralma yaşarken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile yapılan bireysel borçların hacmi enflasyonun üzerinde artarak reel olarak da genişleme kaydetti. 

Toplam bireysel borç bakiyesi bu 9 aylık dönemde net 1 trilyon 42,1 milyar lira büyüme kaydetti. Bu artışın da 668,4 milyar lira ile büyük bölümü, eylül ayı sonunda 1 trilyon 354 milyar TL'ye ulaşan kredi kartı borç bakiyesine ulaştı.  Kart borçları dokuz ayda cari olarak yüzde 97,5 oranında, reel bazda ise yüzde 31,8 oranında büyüme kaydetti.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Geri Dön