09 / 05 / 2024

Bornova Küçükpark'taki çalışmalar Kasım'da bitecek!

Bornova Küçükpark'taki çalışmalar Kasım'da bitecek!

Bornova Küçükpark’ta zemin yenileme amacıyla kazılan sokaklar 2 aydır asfaltlanmadı. Esnaf ve vatandaşlar, “Yağışlar başlayınca çamur deryasında yüzmek istemiyoruz. Türkiye’nin her yerinden üniversite öğrencilerinin geldiği Bornova’mıza bu görüntüler hiç yakışmıyor” dedi




İzmir'in Bornova ilçesindeki Küçükpark'ın sokakları köstebek yuvası haline geldi. 2 ay önce kazılan sokaklara asfalt atılmaması yüzünden esnaf ve vatandaşlar zor durumda kalırken, bu yolları kulanmak zorunda kalan mahalle sakinleri de "Burası İzmir'in en prestijli noktalarından biri. Üniversite kenti Bornova'ya bu sokaklar yakışıyor mu?" diye isyanlarını dile getirdiler.


Bütün sokaklar kazıldı


Yağışların başlamasıyla birlikte kazılı halde bırakılan ve tehlike saçan sokaklarda çok daha fazla eziyet çekmek zorunda kalacaklarını belirten Küçükpark esnafı, "2 ay oldu hala yollarımız asfaltlanmadı. Neden bunca zamandır hem bizleri hem de vatandaşları mağdur ediyorlar. Yağışların başlamasıyla birlikte çukurlar suyla dolacak, çamur deryasında nasıl yürüyeceğiz. İnsanlar nasıl buradan araçlarıyla geçebilecekler.

Yolların bu halde bırakılması işlerimizi de etkiliyor. Bir an önce sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz" dediler. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversiteli gençler olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Buraya okumaya gelen gençlerin karşılaşacağı ilk manzara, köstebek yuvasına dönmüş, çamur içindeki yollar olacak. Bu görüntüler üniversite kenti diye övündüğümüz Bornova'ya yakışıyor mu" dedi.


Kasım'da bitecek


Bornova Belediyesi tarafından zemin yenilemesi amacıyla kazılan yolların, şikayetlerini iletmelerine rağmen 2 aydır asfaltlanmadığını belirten Küçükpark esnafı, "Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Kazılan hiçbir sokak kapatılmadı. Burası trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Araçlar giremiyor, alt takımları zarar görüyor. Bir sokağı bitirmeden diğer sokaklar aynı anda kazılıyor. Her yer toz toprak içinde kaldı. İnsanlar pencere dahi açamıyorlar. Yağmurlarla birlikte eziyetimiz artacak" dedi. Bornova Belediyesi'nin, Küçükpark Meydanı'ndaki yenileme projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği yönünde resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Çalışmalarla 159, 160, 161, 162, 169 ve 170'inci sokaklar, Zafer Caddesi ve Küçükpark Meydanı'ndaki bütün zemin kaplamaları yenilenecek, kullanım ömrünü tamamlamış kanazilasyon hatları değiştirilecek, Türk Telekom'a ait havai kablolar yeraltına alınıcak. Mesai saatleri içerisinde yapılan çalışmalar Kasım ayı sonunda tamamlanacak. Küçükpark ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar Bornova'ya bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan biri olacak" denildi.



Yeni Asır


Geri Dön