30 / 04 / 2024

Bornova'da otopark sorunu çözüldü!

Bornova'da otopark sorunu çözüldü!

Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı ile Pınarbaşı Mezarlığı önündeki otopark sorununu çözdü. Doğanlar Mezarlığı’nın karşısındaki 4 bin metrekarelik alana 200 araçlık otopark yapıldı.



Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı ile Pınarbaşı Mezarlığı önündeki otopark sorununu çözdü. Doğanlar Mezarlığı’nın karşısındaki 4 bin metrekarelik alana 200 araçlık otopark yapıldı.  Pınarbaşı Mezarlığı önündeki alanda yol çalışmasının yanında yapılan düzenleme ile de 200 araçlık otopark cepleri oluşturuldu


Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı’nda yaşanan otopark sorununu çözdü.  Ankara  Caddesi’nden Doğanlar’a uzanan yol üzerinde vatandaşların mezarlık ziyareti sırasında yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçildi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezarlığın karşısında yer alan alana, 200 araçlık otopark yapıldı. 1401 sokak üzerinde otopark için 4 bin metrekarelik alan parke taşla kaplandı.


Aynısı Pınarbaşı Mezarlığı önünde de çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında yol boyunca yayaların rahatça yürümesini sağlamak amacıyla kaldırımlar oluşturuldu. Ayrıca, Mezarlık ziyaretine gelenlerin araçları için 200 araçlık otopark cepleri de yapıldı. Böylece hem Doğanlar hem de Pınarbaşı Mezarlığı’na önümüzdeki bayramda gelenler, sorunsuz bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilecek.


Bu arada Bornova Belediyesi, Doğanlar Mezarlığı önünden geçen 1401 sokağı bölgenin ana arterlerinden biri haline getirecek. Genişliği 25 metreye çıkarılacak yol 5. Sanayi Sitesi’ne uzanacak. Yol çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar özellikle bayram zamanlarında araçlarını cadde üzerine park etmek zorunda kalıyor, bu da trafikte aksamalara neden oluyordu. Bu sorunu çözmek için Bornova Belediyesi’ne ait bu alanı otopark olarak değerlendirmek istedik" diye konuştu.



Hürriyet


Geri Dön