Ekonomi

Borsa arife günü açık mı? Borsada hangi günler işlem yapılacak? Bankalar bayramda hangi günler açık?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Borsa İstanbul’da ve bankalarda hangi günlerin tatil olduğu merak ediliyor. Yatırımcılar arife günü işlemlerin saat kaça yapılacağını araştırıyor. İşte detayları haberimizde…Bayram öncesi nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yatırımcıların hisse satışına yönelmesi Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin yönünü de aşağı çevirdi

Borsa İstanbul Ramazan Bayramı öncesi gelen kar satışlarıyla haftaya ekside başladı. Bayram öncesi nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yatırımcıların hisse satışına yönelmesi Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin yönünü de aşağı çevirdi.

Uzmanlar, Borsa İstanbul'da, tatil nedeniyle Ramazan Bayramı öncesi nakde dönmek isteyenlerden kaynaklanan bir satış hareketi gözlendiğine işaret ederek özellikle hisse senedi yatırımcıları açısından haftanın ilk gününün son şans olarak değerlendirildiğini belirtiyor. Peki bayramda borsa ve bankalar hangi gün açık olacak? Saat kaça kadar işlem yapılacak? Yatırımcılar bu soruların yanıtlarını araştırıyor.

Borsa İstanbul, Ramazan Bayramı nedeniyle 20 Nisan Perşembe gününden itibaren 3,5 günlük tatile girecek. Yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takasının 24 Nisan Pazartesi yapılacağı bildirildi. Ayrıca Borsa İstanbul'da, 19 Nisan Çarşamba ve 20 Nisan Perşembe günü yapılacak işlemlerin takasının ise 25 Nisan Salı günü gerçekleştirileceği kaydedildi.

HANGİ GÜNLER ÖDEME YAPILACAK?

Borsa İstanbul pay piyasalarında işlemlerin takası T+2de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalışıyor. Bu nedenle bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesinin 19 Nisan Çarşamba günü yapılacağını, 18 Nisan Salı günü işlem yapanların tahsilat ve ödemeleri ise bayram tatili nedeniyle 24 Nisan'da gerçekleştirilecek. Borsada 19 Nisan Çarşamba ve 20 Nisan Perşembe günü işlem yapanların ödemelerinin ise 25 Nisan Salı günü yapılacağı kaydedildiç

ARİFE GÜNÜ BORSA VE BANKALAR AÇIK MI?

Arife günü Borsa İstanbul’da işlemler 12.40'a kadar gerçekleştirilebileceği bildirildi. 20 Nisan Perşembe günü, yani 3,5 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi pay piyasaları saat 09.40'ta açılacak. Borsada sürekli müzayede işlemleri ise 10.00 ila 12.30 saatleri arasında yapılacak. Borsa İstanbul’da kapanış seansı, emir toplama ve kapanış fiyatından işlemlerin ise saat 12.30 ile 12.40 arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda da (VİOP) ise arife günü işlemlerin saat 09.30 ile saat 12.40 arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Öte yandan bankalar da Ramazan Bayramı’nda 3,5 gün boyunca tatil olacak. Ramazan Bayramı izni ise bankalarda arife olan 20 Nisan Perşembe günü saat 13.00’den itibaren başlayacak.