Ekonomi

Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023

Yatırımcılar Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığını sorguluyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? Borsa İstanbul'da en çok kazandıran hisse hangisi oldu? 15 Haziran 2023...Uzun bir süre düşüş eğilimi gösteren borsa bu trendi kırarak yükselişe geçmişti

Borsa İstanbul'un güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Uzun bir süre düşüş eğilimi gösteren borsa bu trendi kırarak yükselişe geçmişti.

Peki, borsa güne nasıl başladı? Borsa'da yükseliş var mı? İşte detaylar...

 

BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,69 artışla 5.397,75 puandan başladı.

Borsa İstanbul açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 36,98 puan ve yüzde 0,69 değerlenerek 5.397,75 puana çıktı.

Holding endeksi yüzde 0,38 ve bankacılık endeksi yüzde 1,50 arttı. Tüm sektör endeksler değerlenirken, en fazla kazandıran bankacılık olarak kaydedildi.

14 Haziran tarihinde düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,26 değer düşüşü yaşayarak günü 5.360,77 puandan tamamladı.

Peki, analistler konuya ilişkin neler söyledi? İşte detaylar...

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini güncellemeyerek yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir devam ettiğini belirterek, bugün dikkatlerin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına döndürüldüğünü söyledi.

Para sektörlerindeki fiyatlamalarda, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan yükseltmesine kesin olacağı beklenirken politika metninde ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarında gelecek döneme dair olası ipuçları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, toplantının ardından yaptığı açıklamada, neredeyse tüm Fed yetkililerinin, enflasyonu zamanla yüzde 2'ye indirmek için bu sene bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşündüğünü ifade ederek, temmuz toplantısı hakkında da karar vermediklerini kaydetti.

 5 yılda memur maaşının alım gücü 6 adet, asgari ücretlinin alım gücü 2.4 adet çeyrek altın tutarında azaldı! 

2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak?

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!