Ekonomi

Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,07 azalışla 4.481,40 puandan başladı.481,40 puana geriledi

Aktarılan son dakika detaylarına göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,95 puan ve yüzde 0,07 değer kaybetti ve 4.481,40 puana geriledi.

Verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,12 artış gösterdi. Açıklanan detaylara göre, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,85 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren ise yüzde 0,59 ile iletişim oldu.

Yine verilen bilgiye göre, dün 4.440-4.580 bandında dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, yüzde 0,04 değer kaybetti ve günü 4.484,35 puandan kapattı.

Söz konusu konu ile ilgili açıklama yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de bankacılık sektörüne ilişkin risklerle karışık bir seyir izlendiğini kaydederek, bugün gözlerin ABD'de açıklanacak olanistihdam raporundaki verilere çevrildiğini belirtti.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, geride kaldığı düşünülen bankacılık krizi ABD'de yeniden etkili olurken, konuya ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında yer alıyor.

Ayrıca bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında da  Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de istihdam raporundaki verilerin takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.450 ve 4.400 seviyelerinin destek, 4.500 ve 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.

ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de 2 ay içinde toplamda 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan Kaliforniya merkezli bölgesel banka PacWest'in de satış dahil stratejik seçenekleri değerlendirmesi piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri de yeniden artırdı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Pacwest'in, stratejik varlıkların satışı dahil olmak üzere opsiyonlarını değerlendirdiğini ve son dönemde ilgi gösteren potansiyel yatırımcı ve partnerlerle görüşmelerin devam ettiği açıklaması sonrası hisseleri yüzde 50'nin üzerinde değer kaybetmişti. Yine verilen bilgiye göre, ayrıca, bankanın hisseleri yüksek oynaklık sebebiyle birçok defa işlem durduruldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu gelişmeler, ülkedeki diğer bölgesel bankaların hisselerini de olumsuz şekilde etkiledi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

Küresel piyasalar ABD`nin tarım dışı istihdam verilerine odaklandı!

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!