Ekonomi

Borsa İstanbul günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!

Borsa İstanbul günün il yarısında rekor seviyeyi gördü. Borsa İstanbul'da son dakika gelişmesi... İşte detaylar...

Haziranda en yüksek reel getiri sağlayan finansal yatırım aracı olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), BIST 100 endeksinin öne çıktığını duyurdu.

Son zamanlarda peş peşe rekor kıran Borsa İstanbul günü yatay seyirde açarken gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

İşte Borsa İstanbul ve konuya ilişkin son dakika detayları...

BORSA İSTANBUL'DA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.223,26 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

BIST 100 endeksi, 6.223,26 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa oranla 30,23 puan ve yüzde 0,49 değer kazancı ile 6.171,37 puan oldu. Toplam işlem hacmi 46,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,18 değer kaybı yaşarken, holding endeksi yüzde 0,35 değer aldı. Sektör endeksleri içinden en çok kazandıran yüzde 2,58 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok inen ise yüzde 0,95 ile spor oldu.

ANALİSTLER DEĞERLENDİRDİ

Analistler, küresel pay piyasalarında, enflasyon ve resesyon endişesi ile negatif seyrin devam ettiğini belirterek, bugün gözlerin ABD'de belli olacak istihdam raporundaki verilere çevrildiğini kaydetti.

ABD'de ekonomik aktiviteye dair alınan karışık sinyallerinden sonra bugün belli olacak istihdam raporundaki verilerin önemine dikkati çeken analistler, özellikle tarım dışı istihdam verisinin, iş gücü piyasasındaki gidişata yönelik vereceği sinyallerle piyasalarda oynaklığı artırmasının tahmininde bulundu.

Ayrıca, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, payları Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına dair olarak dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat oranı yüzde sıfıra geriledi.

Analistler, bugün yurt dışında ABD'de istihdam raporundaki verilerinin, yurt içinde ise hazine nakit dengesinin takip edileceğini kaydederek teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.000 ve 5.900 seviyelerinin destek, 6.250 puanın direnç düzeyinde olduğunu belirtti.

Türkiye'de gıda fiyatları 34 aydır aralıksız artıyor!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

Büyükyalı İstanbul'un değeri bu yıl katlandı!