Ekonomi

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,26 yükselişle 5.200,23 puandan başladı.Paylaşılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 13,40 puan artış göstererek yüzde 0,26 değer kazandı ve 5

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı. Paylaşılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 13,40 puan artış göstererek yüzde 0,26 değer kazandı ve 5.200,23 puana çıktı.

Paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,17 ve holding endeksi yüzde 0,28 artış gösterdi. Ayrıca sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,92 ile turizm, tek kaybettiren yüzde 0,56 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı şeklinde oldu.

Verilen detaylara göre, dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 1,23 değer kaybetti ve günü 5.186,83 puandan tamamladı.

Konu ile ilgili önemli bilgiler veren analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın şahin açıklamalarıyla negatif bir seyir izlendiğini kaydederek, bugün gözlerin yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası kararlarına çevrildiğini dile getirdi.

Dün ABD Kongresi'nde sunum yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranının bu sene biraz daha artırılacağının sinyalini verdiğini hatırlatan analistler, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme sürecinde kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunun altını çizdiğini belirtti.

Yine verilen bilgilere göre, diğer bir taraftan, bugün gözler yurt içinde TCMB'nin para politikası kararlarına çevrilirken, Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılım sağlayan ekonomistler bankanın politika faizini 1.075 baz puan artırarak yüzde 19,25'e çıkaracağını tahmin ediyor.

Ayrıca önemli açıklamalar yapan analistler, faiz kararıyla beraber politika metninin yakından takip edileceğini kaydederek, metinden alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini belirtti.

Bugün ayrıca İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve ABD'de 2. el konut satışları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğinin kaydede analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.150 ve 5.100 seviyelerinin destek, 5.250 ve 5.400 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul 5 bin 550 direncini aşarsa ne olur?

Dünya Gazetesi'nden Birol Bozkurt'un aktardığı detaylara göre; Borsa İstanbul’da hem Merkez Bankası’nın faiz kararının oluşturduğu belirsizlik hem de Kurban Bayramı öncesi yatırımcıların nakde dönme eğilimlerinin hakim olduğu dikkat çekiyor. Söz konusu bu belirsizlik fiyatlamaları da oldukça etkiliyor. 

Konu ile ilgili önemli bilgiler veren uzmanlar Borsa İstanbul’da 5 bin 550 seviyesinin direnç şeklinde öne çıktığına, 5 bin 180 seviyesinin de aşağı yönlü hareketlerde destek olacağına da dikkat çekiyor. Ayrıca 5 bin 550’nin üzerinde kapanışlarda yeni rekor denemelerinin olabileceğine de değinen uzmanlar, 5 bin 200’ün aşağı doğru kırılması durumunda satışların hızlanabileceğini belirtiyor.

 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0,55 yükselişle başladı!

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?