27 / 06 / 2024

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

​​​​​​​Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası piyasalarda panik yarattı. Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer, “Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı” dedi. İşte o açıklamalar ve vatandaşın tepkisi…



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa ve kripto paralarda işlem vergisi alınması için çalışmalarını hızlandırdığı öne sürüldü. Reuters'a bilgi veren ismi açıklanmayan bir ekonomi yetkilisi, hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmaların son noktaya geldiğini belirtti. Bu açıklama üzerine piyasalarda panik havası esmeye başladı.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine, Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer  https://x.com/fx_trader__ X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, böyle bir dönemde borsada verginin konu bile olmaması gerektiğini söyleyerek, nedenlerini açıkladı. Acer paylaşımında şunları söyledi:  

Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı.

İnsanlar mevcut şartlarda borsada olmayı sorgularken sen vergi konuşmaya kalkıyorsun.

Ortada yüzde 70 enflasyon yüzde 60 faiz varken sen tutup utanmadan kazandığının yüzde 10 unu bana ver diyemezsin.

Önce bu işi başarı işe becerip, enflasyonu tek haneye faizleri %15-20 altına indirirsin, sonra borsada vergi konusunu getirirsin.

İnsanların borsada kazandım diyebilmesi için yıllık minimum %70-80 kazanması gereken bir ortamda borsada vergi demek abesle iştigaldir.

Bu saçma sapan tartışmanın da insanları daha fazla borsadan soğutmadan yetkili bir isimden gelecek açıklama ile bir an önce son bulması gerekir.

Bu konunun bu şekilde sürmesi halinde art niyet sorgulanmaya başlanır…

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

BORSADA KAYBEDENE DE DEVLET ÖDEME YAPSIN!

22 ayar bilezik ne kadar? Ajda bilezik 22 ayar kaç TL? 5 Haziran Kapalıçarşı bilezik fiyatları

Asgari ücrette Temmuz 2024 zammı için sürpriz zirve! Bakan Işıkhan ve Türk-İş Başkanı Atalay masada olacak!

'Bu faizi bulamam' diyen mevduatın vadesini uzatıyor! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön