Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.   Forte Bilgi İletişim Teknolojileri'nin halka arz süreci, İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla yapıldı

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, halka arzın yatırımcıların yoğun ilgisiyle sonlanmasından sonra bugün gerçekleştirilen gong töreni ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri'nin halka arz süreci, İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla yapıldı. 

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Forte Bilgi İletişim Teknolojilerinin bugün işlem görmeye başlaması sebebiyle, Borsa İstanbul'da düzenlenen halka arz gong töreninde açıklamalarda bulundu. Korkmaz Ergun, yaptığı açıklamasında, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşları rahmetle anarken, depremden etkilenen vatandaşların ailelerine ve yakınlarına sabırlar, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti. 

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri'nin, yenilikçi yazılım çözümleri sunma vizyonuyla sektöründe önemli bir yerin sahibi olduğuna dikkat çeken Ergun, "Halka açılma kararı, inşallah, şirketin potansiyelini artıracak, yeni ufuklara kapı açacak ve bu başarılarını halka arzdan gelen ortaklarıyla paylaşmış olacaktır" dedi ve bu vesileyle, uzun vadeli finansman arayan tüm teknoloji şirketlerini, sermaye piyasalarının sunduğu fırsatlardan yararlanmak üzere Borsaya davet ettiğini dile getirdi. 

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, açıklamasının devamında, Forte Bilgi İletişim Teknolojileri'nin yaklaşık 660 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği 267 milyon lira satışla başarılı bir halka arza imza attığını belirtti. Ergun, "Bu başarılı halka arzdan dolayı emeği geçen herkese, şirketin ve aracı kurumun değerli yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu halka arzın sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Selçuk Deda ise yüzde yüz yerli sermaye ile 2006 'da kurulan şirketin genel müdürü olarak bu projenin içinde yer almaktan gururlu ve mutlu olduğuna vurgu yaptı. 

Halka arz konusunda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Selçuk Deda, açıklamasında "Bir buçuk yıl süren meşakkatli hazırlık çalışması süresince özveriyle çalışan Forte ailesine, bize liderlik yapan aracı kurumumuza, hukuk danışmanı firmamıza, bağımsız denetim firmamıza reklam ajansımıza, iş ortaklarımıza, sermaye piyasası kurulumuza, Borsa İstanbul'a ve halka arz yoğun ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza içten teşekkürlerimi arz ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Forte'nin kurulduğu yıldan bugüne, 17 senedir hem yazılım, hem de donanım alanında büyük projelere imza attığına dikkat çeken Deda, "Gerek AR-GE yatırımları, gerekse geliştirdiğimiz yerli ve milli askeri lojistik alanındaki yazılımlarla bu alanda ülkemizin yurt dışına olan bağımlılığının bertaraf edilmesinde ve geliştirilen yazılımın kaynak kodlarının bizde olması sebebiyle vatanımızın bekasına küçük ama önemli katkı sağlayan firmamızın halka arzdan aldığımız güçle bize güvenen yeni yatırımcılarla, ortaklarımızla birlikte daha da gururlu işlere imza atacağına eminim" dedi ve bu heyecanlarına ortak olan tüm katılımcılara ve halka arza olan yoğun ilgi sebebiyle de halka bir defa daha teşekkür ettiğini belirtti. 

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Halka arzlar 2023'te de hızla sürecek

İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Tarkan Akgül de İnfo Yatırım olarak sayıları gün geçtikçe yükselen yatırımcıların yanında olmanın, Cumhuriyetin 100. yılında durmaksızın çalışmanın en temel motivasyonları olduğuna vurgu yaparak, açıklamasında "Sermayenin tabana yayılmasının bir ülkenin en güçlü büyüme modeli olduğu bilinci içerisindeyiz. Ve bu amaca yönelik olarak da halka arzlarımıza 2023 yılında hiç durmadan hızlı bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu. 

Forte’nin halk arzına 3,1 kat talep geldiğinin altını çizen Tarkan Akgül, yaklaşık 660 bin yatırımcının teveccüh gösterdiğini belirtti. 

Akgül, konuya ilişkin açıklamasını "İnfo Yatırım Konsorsiyum lideri olarak bu halka arzın başarılı bir şekilde tamamlanmasının gurur ve mutluluğunu duymakta olup bu halka arzda emeği geçen herkese, öncelikle Forte ailesine bizleri tercih ettiği için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

82, 105, 122, 158 metrekare ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar?

2023 TYP Haziran alımları başlıyor! O kaymakamlık 100 kişi alacak! Başvurular 2 gün sonra! 

Her şeye zam gelirken, Fiat Egea Sedan'a resmen 41 bin TL indirim geldi! İşte Egea Sedan Haziran fiyatları! Kaçırmayın!

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Asgari ücret zammında son dakika! Az önce belli oldu! İşte o tarih! Maaşlar kaç lira olacak? Hemen bakın!