Kent Haberleri

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Türkiye bugün ikinci defa sandığa giderken, piyasaların gözü kulağı da sandıktan çıkan sonuçta ve yeni kurulacak olan hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin vereceği mesajlarda olacak. Uzmanların değerlendirmesine göre sandıktan alınacak sonuç ise borsanın izleyeceği yönü belirleyecek.Piyasaların seçim sonucuna nasıl tepki vereceği, ilk fiyatlamaların hangi seviyede olacağı, gidişata yön verecek kırılma noktaları en çok merak edilenler arasında yer alıyor

Piyasalarda aranan cevapların bulunması için az bir zaman kaldı. Piyasaların seçim sonucuna nasıl tepki vereceği, ilk fiyatlamaların hangi seviyede olacağı, gidişata yön verecek kırılma noktaları en çok merak edilenler arasında yer alıyor. 

Piyasalar, seçim sonuçlarına yönelik ilk fiyatlamalardan sonra ekonomi yönetiminin hangi isimlerden oluşacağını ve izlenecek para politikasını yakından izleyecek. 

Para politikasında yeni bir U dönüşünün sinyali yaşanabilir mi? Bunun tersini kimse garanti edemiyor. 

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Ekonomimcom'dan Serap Sürmeli'nin haberine göre; Phillip Capital Menkul Değerler’in Araştırma Müdürü Onurcan Bal, para politikasında yaşanabilecek normalleşmenin, iskontonun yüksek seyrettiği Borsa İstanbul’da güçlü artışlar için zemin yaratabileceğine dikkat çekiyor. 

Seçim sonuçlarının gergin yatırımcıları yatıştırıp yatıştıramayacağının görülmesi için öncelikle dolar kuru izlenecek. Dinamik Yatırım Menkul Değerler’in Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, dolar kurunun adil değerine ulaşacağına ve bununla beraber fiyatlamaların yeniden yapılacağı görüşünü savunuyor. 

Ata Yatırım’ın Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş da konu ile ilgili açıklamasında, TL’nin hangi seviyede dengelenebileceğine yönelik sorular ön planda olacak" ifadelerine yer veriyor. 

Kazanan adayın seçim sonrası medya turlarında vereceği mesajların, ilk hareketin yönünü belirleyeceği vurgulanıyor. "Önümüzde hafta, seçim sonuçlarının ardından kazanan liderin yapacağı konuşma ve vereceği mesajlar, piyasanın yönü konusunda bize fikir verecek" açıklamasında bulunan Demirtaş, yapıcı mesajlara ilk etapta olumlu tepki verileceğine, ardından da piyasanın somut adımlara bakarak yönünü tayin edeceğine dikkat çekiyor.

İnfo Yatırım Menkul Değerler'in Stratejisti Çağlar Toros ise söz konusu açıklamasında "Seçimin tamamen sonuçlanması ve piyasanın sevmediği belirsizlik ortamının kalması ile temel ve teknik analizin ön plana çıkarak, rasyonel hareketler ile endeks tarafındaki baskının azalmasını, orta vadede yukarı yönlü trendin başlamasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

SEÇİMİN ARDINDAN ÖNE ÇIKAN SEKTÖR İLE HİSSELER 

Bankacılık: Para ve maliye politikalarındaki belirsizlik karşısında bankacılık sektörün temkinli bir duruş sergiliyor. Seçimlerden sonra politikalardaki belirsizlik ortamının kalması ile bankacılık tarafına ilgi çoğalabilir.

Çağlar Toros’un hisse önerisi: GARAN

Aracı Kurumlar: Alternatif getiri arayışında öne çıkan Borsa’ya olan ilginin çoğalmasıyla artan hacimler, kredi faizi gelirleri ve yan hizmet gelirleri (halka arz) ile aracı kurumların karlılıklarının süreceğini düşünüyoruz.

Çağlar Toros’un hisse önerisi: ISMEN

Havacılık: Turizme yapılan teşvikler ve Rusya ve Ukrayna savaşının etkileri sonrasında Türkiye’nin coğrafi yeri ile beraberf turizm gelirlerinde rekora imza atıldı. 2023'te yolcu trafiği geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre daha yüksek ve yılın geri kalanında da artarak sürmesi öngörülüyor. Potansiyel bir olumsuzluk, OPEC+'nın sektör için yakıt maliyetlerinde yükselişe neden olan üretim kesintileri olabilir.

Cemal Demirtaş’ın hisse önerisi: TAVHL

Ceyhun Yavaş’ın hisse önerisi: PGSUS

Çağlar Toros’un hisse önerisi: THYAO

Onurcan Bal’ın hisse önerisi: THYAO ve PGSUS

Demir–Çelik: Rusya ve Ukrayna savaşı, geçtiğimiz senenin ilk yarısında çelik ve hurda fiyatlarını artırırken, ikinci yarısında küresel durgunluk (resesyon) endişeleriyle düştü. 2023 yılının ikinci yarısında yurt dışında büyüme odaklı stratejiye geçilmesi ile sektörde yatırım fırsatları oluşabilir. 

Ceyhun Yavaş’ın hisse önerisi: KRDMD

Çağlar Toros’un hisse önerisi: KRDMD

Otomotiv: Çip krizi sektöre daha az sorun yaratacak gibi görünüyor. Yüksek enflasyon ile talebin öne çekilmesi, satış rekorları yaşanmasına ve yukarı yönlü revizyonlara sebep oluyor. Yüksek ihracat, yüksek satışlar ve elektrikli araçlara olan geçiş süreci otomotiv sektöründe göstergelerde iyileşmeyi ortaya koyuyor. 

Cemal Demirtaş’ın hisse önerisi: TOASO

Ceyhun Yavaş’ın hisse önerisi: FROTO ve TOASO

Çağlar Toros’un hisse önerisi: TTRAK

Onurcan Bal’ın hisse önerisi: FROTO ve TOASO

Telekomünikasyon: Geçtiğimiz sene tarifelerin enflasyona karşı yetersiz kalması nedeniyle telekomünikasyon sektörü baskı altında oldu. Yıllık tarifelerin güncellenmesi (geçen yılın enflasyon rakamlarının da yansıtılması) bu sene telekomünikasyon sektörünü öne çıkarabilir. Fakat yatırımlar ve borçlar dövize dayalı, gelirler ise TL’ye dayalı olduğundan, TL’nin daha fazla değer kaybı yaşaması aşağı yönlü riskleri yükseltebilir.

Çağlar Toros’un hisse önerisi: TCELL

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı: Yüksek enflasyon konut fiyatlarında artışı beraberinde getirdi. 2022'de yüksek enflasyonun değerlemelere de etkisiyle şirket finansalları yüksek kâr yazdı. Tarihin en büyük sosyal konut projesinin orta sınıfa yönelik projeyle beraber duyurulması, hem GYO'ları hem de ilgili diğer sektörleri olumlu yönde etkileyecek gibi görünüyor. Ayrıca depremden etkilenen 11 şehirde inşa edilecek sosyal konut projelerinin GYO sektörüne destek olması beklenebilir.

Ceyhun Yavaş’ın hisse önerisi: EKGYO

Çağlar Toros’un hisse önerisi: EKGYO

Enerji: 2023'te de enerji ön planda olmayı sürdürüyor. Hem Rusya ve Ukrayna savaşı hem de OPEC+ kararları enerji piyasalarındaki belirsizliklerin süreceğini ortaya koyuyor. Yükselen enerji maliyetleri ve son zamanlarda yürürlüğe giren mevzuat sebebiyle, güneş enerjisi projelerine olan talep yükseliyor. 

Cemal Demirtaş’ın hisse önerisi: AKSEN

Ceyhun Yavaş’ın hisse önerisi: GWIND, AKSEN ve TUPRS

Gıda Perakendesi: Yüksek gıda enflasyonu geçtiğimiz sene gıda perakendecilerini destekleyerek, yukarı yönlü revizyonları tetikledi. Hanehalkı harcanabilir gelirlerinin düşmesi sebebiyle indirim marketlerine ilgiyi artırdı. Bu sene düşen enflasyon ve Rekabet Kurumu'nun soruşturmalarının devam etmesi sektör için baskı oluşturabilir.

Cemal Demirtaş’ın hisse önerisi: BIMAS ve MGROS Çağlar

Toros’un hisse önerisi: BIMAS

Onurcan Bal’ın hisse önerisi: BIMAS ve MGROS

Avrupa Merkez Bankası başkanından Euro çıkışı! Euro her an sıçrayabilir! 1 Euro ne kadar TL oldu?

Dolar yarın tam tamına işte böyle olacak! Hemen peş peşe açıklanan bu son dakika rakamlarına bakın!

2000'den sonra işe girenler dikkat! Kademeli emeklilik kapsamı açıklandı mı? Şimdi bu tabloya göz atın!