Ekonomi

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.jpg'/>Deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul yeniden işlemlere açılırken, borsada işlem gören çok sayıda şirket geri alım programı açıkladı

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti

Deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul yeniden işlemlere açılırken, borsada işlem gören çok sayıda şirket geri alım programı açıkladı. Borsa İstanbul geçen hafta başında yaşanan deprem felaketlerinin ardından gelen sert satış dalgası ile önemli oranda değer kayıplarına uğramıştı.

Deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da yaşanan kayıpların ardından şirketler ucuzlayan hisselerini gerçek değerine ulaştırmak için geri alım programı açıkladı. Böylece şirketler geri alım programı sayesinde stopaj da ödemeden hisselerinin değerini yükseltmiş olacak. Çok sayıda şirket hisse geri alım programı ile hisseleri üzerinde yaşanan aşırı fiyat dalgalanmalarının önlenerek sağlıklı hareket etmesine katkıda bulunmayı ve şirket pay sahiplerinin menfaatlerinin korunmasını amaçlıyor.

HİSSE GERİ ALIMI NEDİR?

Borsaya açılan şirketler açısından öncelikli amaçlarından birisi hisselerinin değerini korumaktır. Ancak olağanüstü durumlarda piyasalardaki dalgalanmalar, volatil hareketler, yatırımcıların şirket hakkındaki olumsuz görüşleri veya diğer etkenlere bağlı olarak pay piyasalarında ve buna bağlı olarak halka açık şirketlerin hisselerinde değer kayıpları yaşanabiliyor. Söz konusu dönemlerde şirketler, piyasalardaki veya hissedarlardaki paylarını geri alarak mevcut hisselerinin değerini korumayı amaçlıyor.

HİSSE ALIMININ NEDENLERİ?

HANGİ ŞİRKETLER GERİ ALIM YAPACAK?

  1. Türk Hava Yolları
  2. Vakıfbank
  3. İş Bankası
  4. Verusa Holding
  5. Altınyağ Madencilik
  6. Verusaturk Girişim Sermayesi
  7. Acıselsan
  8. Konfrut Gıda
  9. Etiler Gıda
  10. Hedef Holding
  11. Hedef Girişim Sermayesi
  12. Birko
  13. ERDEMİR
  14. İnfo Yatırım
  15. Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları Anonim Şirketi
  16. Rubenis Tekstil,
  17. İş Yatırım,
  18. Orçay
  19. Işık Plastik
  20. Pasifik GYO
  21. Şekerbank
  22. Seyitler Kimya
  23. SASA