Ekonomi

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Borsaya senenin ikinci yarısında turizmin imza atacağı öngörülüyor. Peki hangi hisseler öne çıkacak? İşte uzman isimlerin merakla beklenen açıklamaları... Uzmanlar gelecek süreçte BIST’te öne çıkacak sektör endekslerinin alınacak faiz kararına göre değişiklik gösterebileceğinin altını çizdi

Geçen sene  Borsa İstanbul’da dolar bazında gerçekleşen yüzde 100’lük artıştan sonra BIST, bireysel yatırımcı için önde gelen yatırım araçlarından biri olmaya devam ediyor. Uzmanlar gelecek süreçte BIST’te öne çıkacak sektör endekslerinin alınacak faiz kararına göre değişiklik gösterebileceğinin altını çizdi. 

Ayrıca uzmanlar, özellikle perakende, havacılık, holding ve bankacılık sektörlerinin öne çıkabileceğine dikkat çekiyor. 

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Hürriyet Gazetesi'nden Gamze Şener'in haberine göre; İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Gayde, borsanın 2023'te zayıf performans gösterdiğinin altını çizi ve "14 Haziran itibarıyla BIST100 TL bazında 2022 yılında gördüğü zirveye oldukça yakın işlem görse de dolar bazında yaklaşık yüzde 25 geriledi. 2023 yılının geri kalanında güçlü geçmesi beklenen turizm sezonu ve havacılık Trafik verilerinin 2022 yılına kıyasla daha yüksek seyretmesi nedeniyle havacılık sektörünün ön plana çıkacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Kredi kartı harcamalarındaki artış ve enflasyon etkisiyle perakende sektöründe ikinci çeyrek bilançolarının olumlu gelebileceğine vurgu yapan Hüseyin Gayde, konuya ilişkin açıklamasında "Ortodoks para politikalarına dönülmesi ve sürekliliğinin sağlanması halinde yabancı yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisi artarsa, bankacılık, holding ve sigorta sektörü hisselerinde kazanımlar oluşabilir" şeklinde konuştu. 

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise 2023 yılının ikinci yarısına ilişkin piyasa beklentileri ile ilgili "22 Haziran’da Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde bankacılık sektöründeki yükseliş hareketi ön plana çıkarken şirketlerde 2. çeyrek bilançolarının da fiyatlara dahil olmaya başlamasıyla ulaştırma ve sanayi şirketlerinde Hisse bazlı yükselişlerin ön plana çıktığı kanaatindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Ceyhun Yavaş, Merkez Bankası’ndan gelecek faiz hamlesinin piyasaları tatmin etmesi durumunda bankacılık, gıda perakendeciliği ve holding hisselerinde yükselişlerin momentum kazanabileceğine dikkat çekti. 

Borsa İstanbul'da turizm rüzgarı: İkinci yarıda öne çıkacak bu hisselere dikkat! Uzmanlar tek tek sıraladı!

Bu sene öne çıkan sektörlerin havacılık, otomotiv ve perakende olduğunun altını çizen Ata Yatırım Statejisti Batuhan Özşahin, bunun ana nedeninin bu üç sektöründe 2023 yılında işlerini büyütmeye devam etmesi olduğunun altını çizdi. 

Düşünülenin tersine yüksek faiz ortamının bankalara fazla yaramadığına dikkat çekti Batuhan Özşahin, "Çünkü kullanılan kredi miktarı azalıyor, aynı zamanda yükselen faizlerle birlikte şirketler ve bireyler kredilerini geri ödemekte zorlandığı için aktif kalitesinde bozulma oluyor" dedi ve sigortacılığında 2 sebedir kötü performans gösterdiğini, çünkü hasar seviyelerinin arttığını söyledi. 

Özşahin, "Önümüzdeki dönemde faizlerin yüksek kalacağını öngörüyorsak sigorta şirketlerinin de kârlılıklarında düzelme bekleyebiliriz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

ALTIN YÜKSELECEK Mİ? GRAM ALTIN NE OLUR? 

Haftayı yükselişle açan  gram altında yatırımcının mutlaka faiz kararını beklemesi gerektiğine dikkat çeken  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz artırımı ile beraber döviz kurlarında düşüş öngördüğünü vurguladı. 

Söz konusu açıklamasında "Bu da gram altının yılın son düşüşlerini yaşaması anlamına gelecek. Yatırımcılar 1.400-1.450 TL aralığından son kez fırsat bulabilir. Sonraki seviye ise 1.550 TL olacaktır" ifadelerine yer veren İslam Memiş, yıl sonuna kadar 1.650 liranın görülebileceğinin altını çizdi. 

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

'Büyük tufana hazır olun' diyen İslam Memiş euro için rakam verdi!

Bomba indirim! Tarım Kredi bayram kampanyasını peş peşe duyurdu! Peynir, salça, et fiyatları dip yaptı!

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!