28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da bu yıl rüzgar tersine döndü. Gazeteci Barış Esen geçen hafta yapılan Bor Şeker’in halka arzına katılımın geçen seneki sayının yarısında kaldığını belirtti.



Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzları geçtiğimiz hafta başladı. Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri 6-7 Şubat, Bor Şeker 7-8-9 Şubat tarihlerinde halka arz edildi. Geçtiğimiz yıl 54 şirketin halka arz edildiği Borsa İstanbul, Ekim ayında 8,6 milyon yatırımcı sayısıyla rekor kırmıştı. Halka arzlarda katılım 5 milyon kişiye kadar çıkmıştı. Şirketler piyasadan 79.3 milyar lira fon elde etmişti. Ekim ayından bu yana borsadan 1,4 milyon yatırımcı ayrıldı. Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri’nin halka arzına 2 milyon 390 bin 177 kişi katılırken, Bor Şeker’de katılım sayısı 2 milyon 598 bin 930’a ulaştı.

Gazeteci Barış Esen, https://twitter.com/barisesen X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Halka arzlara katılımda geçen sene 5 milyon kişiyi geçen örnekler vardı. Bor Şeker'in halka arzında toplamda yaklaşık 2,6 milyon yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi” diyerek katılımdaki düşüşe dikkat çekti.

HALKA ARZ DEĞİL, KURUMSALA ARZ

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön