30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'un en büyük halka arzı yaklaşıyor! Tarih belli oldu

Borsa İstanbul'un en büyük halka arzı yaklaşıyor! Tarih belli oldu

Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olacak TAB Gıda için talep toplama tarihi açıklandı. İşte tüm detaylar...



Halka arzlarla rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'da gelecek hafta 2 şirket daha halka arza çıkıyor. Bu şirketlerden öne çıkan ise tarihin en büyük halka arz unvanına sahip olacak TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. Tab Gıda için talep toplama tarihi açıklandı. Şirket hakkında önemli ayrıntılar netleşti...

TAB GIDANIN TALEP TOPLAMA TARİHİ BELLİ OLDU
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Tab Gıda, Türkiye’nin en büyük hızlı servis restoran zincirlerinden birisi olarak ön plana çıkmakta. 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren şirket, birçok önemli firmayı bünyesinde tutuyor. Tab Gıda bünyesindeki şirket, Çin’in en büyük hızlı servis restoran zincirlerinden biri halini aldı.

Dünyanın önde gelen ünlü markalararıyla çalışan Tab Gıda, toplamda 52.500.000 TL nominal değerli paylarını bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit dağıtım yöntemiyle 130,00 TL fiyattan halka arz edilecek.

TAB Gıda (TABGD), 6,8 Milyar TL'lik dev halka arz büyüklüğüne sahip olarak yeni bir rekora imza attı. Tab Gıda, 18-19-20 Ekim tarihlerinde üç gün süreyle talep toplayacak. 

Öte yandan gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.562,70 puana taşıyan Borsa İstanbul jeopolitik risklerle haftayı kayıpla kapattı. BIST 100 endeksi, en düşük 8.054,64 ve en yüksek 8.518,86 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 4,15 değer kaybederek 8.113,30 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksi yüzde 3,41, holding endeksi yüzde 1,54 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,84 ile turizm, en çok kaybettiren yüzde 3,57 ile sigorta oldu.

TAB GIDA KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

TAB Gıda onaylı izahnamesini açıkladığı zaman şirketin katılım endeksi kriterlerini karşılayıp karşılamadığı kesin bir şekilde belli olacaktır.

TAB GIDA BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER
TAB Gıda Türkiye'de Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby's, Subway ve My BK Cafe markalarının isim haklarına sahiptir. Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarının kurucusudur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön