02 / 05 / 2024

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!



Piyasaların uzun süredir beklediği, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Türkiye genelinde sandıkların tamamı açıldı. CHP, kesin olmayan sonuçlara göre 81 ilin 35'inde seçimi önde bitirerek tarihi bir zafere imza attı. Üç büyük şehri yeniden alan CHP yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktı.

SEÇİM SONUÇLARI BORSAYI NASIL ETKİLEDİ? 

Seçim sonuçları ekonomi piyasalarında etkisini göstermeye başladı. Odatv’nin haberine göre Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği eski Bakan Murat Kurum’un kaybetmesi borsadaki bazı sektörleri olumsuz etkiledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü yapan Kurum’un İstanbul için en büyük vaatlerinden birisi beklenen büyük depreme karşı ‘Kentsel dönüşüm’ projesini hızlı bir şekilde hayata geçirmekti. Bu da inşaat ve çimento şirketleri için yeni bir dönem olarak görülüyordu.

Murat Kurum’un, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından borsada da bunun etkileri yaşanmaya başlandı.

Bu sabah piyasalarda başta Emlak Konut GYO olmak üzere tüm çimento ve GYO şirketi hisseleri düşüşe başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,96 azalışla 8.962,96 puana geriledi.

İşte Borsa İstanbul’da düşen GYO ve çimento hisseleri

 

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

İstanbul'da konut harcamaları 1 ayda yüzde 3.90 arttı! Mart enflasyonu yüzde 78,28 oldu!

 


Geri Dön