Ekonomi

Borsa rekor tazeledi! Tüm zamanların en yüksek kapanışı…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 yükselişle 4.360,28 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.Toplam işlem hacmi 121 milyar lira seviyesinde gerçekleşti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,63 puan yükseldi. Toplam işlem hacmi 121 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,76 değer kaybetti, holding endeksi yüzde 0,18 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,40 ile ulaştırma oldu. En çok gerileyen ise yüzde 5,95 ile spor oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarının temkinli seyrini, ABD'de bugün gerçekleştirilecek Kongre ara seçimleri ve perşembe günü açıklanacak ekim ayı enflasyon verilerine bağlıyor. Borsa İstanbul'da ise pozitif görünümün korunduğu ifade edildi.

Analistlere göre; ABD’de Kongre seçimleri kapsamında halihazırda Demokratların elinde tuttuğu sayısal üstünlüğün Cumhuriyetçilere geçmesi durumunda mali politikalarda kilitlenme bekleniyor.

Yarın yurt içinde finansal veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Çin'de enflasyon, ABD'de toptan stoklar, Japonya'da dış ticaret dengesinin öne çıkacağını belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 seviyesinin direnç, 4.280 puanın destek konumunda bulunduğunu belirtti.

Borsa İstanbul rekor tazelemeye devam ederken bugün dolar, euro ve gram altında da hareketlenme dikkat çekti.

Güncel dolar, euro ve gram altın fiyatlarına gelince; bugün dolar 18,59 lira, euro 18,77 lira, gram altın ise 1025 lira seviyelerinden işlem gördü.

Nisan ayından bu yana durağan bir seyir izleyen gram altın, Fed’in faiz kararını açıklamasının ardından yönünü yukarı çevirmiş ve kritik sınır olan bin liranın üzerine çıkmıştı.

GRAM ALTIN İÇİN BEKLENEN ZİRVE 1600 TL

Gram altın için ekonomistlerin tahmini, yükselişin daha da devam edeceği yönünde. 1025’i gören gram altın için beklenen zirvenin 1600 civarında.

Ekonomistlerin, gram altın yatırımcısına en önemli tavsiyesi bin liranın altındayken alım yapmak ve sonra sabırla beklemek.

Altın şu an bin liranın üzerinde. Gram altın için alım fırsatının geride kaldığını söyleyebiliriz.

Gram altında heyecanlandıracak asıl yükselişin ABD’den gelecek enflasyon verilerinden sonra görüleceği belirtiliyor.

Takip edilen önemli verilerden biri de Merkez Bankası’nın faiz kararı.

 

İkinci el araç fiyatına uçak satılıyor! Sadece 400 bin Lira... Üstelik Türkiye'de...

KPSS şartı aranmadan personel alınacak! İşte başvuru tarihleri ve başvuru şartları…

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi