Ekonomi

Borsa şirketlerinden bağış açıklaması! İşte yardım açıklayan şirketler

Borsada işlem gören bazı şirketler KAP'a yaptıkları açıklamalarla deprem bölgesine yardım miktarlarını açıkladı. İşte o şirketler ve yardımlarıCumhurbaşkanlığı tarafından bağış kampanyası açıklaması yapıldı

10 şehri etkileyen 2 ayrı depremde yüzlerce ölü binlerce yaralı ve afetzede var. Cumhurbaşkanlığı tarafından bağış kampanyası açıklaması yapıldı. Pek çok sivil toplum örgütü de vatandaşların yardımlarını organize ederek bölgeye ulaştırmaya çalışıyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketler de KAP'a yaptıkları açıklamalrla deprem bölgesine yaptıkları yatırımları duyurdu. Şirketlerin yaptıkları bu tür nakdi ve ayni yardımları gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannameleri üzerinde beyan edilen tutarlardan indirim sağlanabiliyor.

Investco Holding

Investco Holding A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında aldığı kararla Kahramanmaraş depreminde etkilenen bölgelerdeki arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması ve ihtiyaçların teminine yönelik olarak İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) 10 milyon TL'lik nakdi bağış yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bera Holding

Yapılan açıklamada, Bera Holding A.Ş. olarak depremzedelere destek olmak amacıyla, Konya Afet Koordinasyon Merkezi'nin koordinasyonunda, ilk etapta 2 tır Kardelen su ve 1 tır Golda markalı bisküvi ve gofretten oluşan deprem yardım tırlarının deprem bölgesine gönderildiği ve diğer kapsamdaki desteklerin de devam edeceği belirtildi.

TGSD Holding

Yapılan açıklamada 2023 yılı Genel Kurul'un belirleyeceği bağış limiti içerisinden 250.000,00TL tutarında  nakdi, gıda, giyecek ve ısınma ihtiyaçlarını gidermeleri için bağış yapıldığı kaydedildi.

Mega Polietilen Köpük Sanayi

Üretimin geçici olarak durduğu fabrika yerleşkesini Besni Kaymakamlığı ile koordineli olarak lojistik ve yardım hizmetlerinin kullanımına açıldığı kaydedildi.

Ege Endüstri Ticaret A.Ş.

Şirketten yapılan açıklamada Genel Kurul'un belirlediği 1.000.000-TL  lik  toplam bağış limiti aşılmamak üzere nakdi bağış yapılması kararı alındığı ifade edildi.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri

Yapılan açıklamada, bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından koordine edilen Yardım Kampanyası'na 3.000.000 TL bağış yapılmasına karar verildiği bildirildi.

İnfo Yatırım A.Ş.

Yapılan açıklamada, "İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak, Hedef Holding A.Ş. tarafından açıklanan yardım tutarının 1.000.000 TL kısmının şirketimiz tarafından karşılanmasına karar verilmiştir" denildi.

Seyitler Kimya

Yapılan açıklamada, "Seyitler Kimya Sanayi A.Ş. olarak, Hedef Holding A.Ş. tarafından açıklanan yardım tutarının 1.000.000 TL kısmının şirketimiz tarafından karşılanmasına karar verilmiştir" denildi.

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım ortaklığı

Yapılan açıklamada "Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. olarak, Hedef Holding A.Ş. tarafından açıklanan yardım tutarının 1.000.000 TL kısmının şirketimiz tarafından karşılanmasına karar verilmiştir." denildi.

Hedef Holding

Şirketten yapılan açıklamada felaketin yaralarının sarılmasına bir nebze de olsa destek olmak amacıyla; Hedef Holding ve iştiraklerinin depremzedelerin ihtiyacını karşılamak üzere toplam 5.000.000 TL ayni ve nakdi bağış yapılmasına karar verildiği dile getirldi.