Kent Haberleri

Borsa ve dolar ne olacak? Rakamlar tek tek verildi! Yatırımcılar aman bunları gözden kaçırmayın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde borsa ve doların ne olacağını kaleme aldı. Peki borsa ile dolar yükselecek mi? İşte ayrıntılar... 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı'nın olmuştu

Türkiye tarihinde ilk defa ikinci turda cumhurbaşkanını seçti. 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı'nın olmuştu. Dün yapılan seçimlerin sonucunda da Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde borsa ve doların ne olacağını kaleme aldı. 

Söz konusu yazısında "Her ne olursa olsun aylardır piyasalar önünde büyük bir belirsizliğe neden olan seçimler artık geride kaldı. Şimdi önümüzde yeni kabinenin hangi isimlerden olacağına yönelik beklentiler var" ifadelerine yer veren Ufuk Korcan, genel beklentinin gelecek Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ka­dar “düşük faiz, kontrollü kur” uygulamasının süreceğine ilişkin olduğunu belirtti. 

Borsa ve dolar ne olacak? Rakamlar tek tek verildi! Yatırımcılar aman bunları gözden kaçırmayın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerden önce kazanmaları durumunda faizleri düşürmeye devam edeceklerini söylediğini ve mevcut politikalardan geri adım atılmayacağının sinyalini verdiğini dile getirdi. 

"Bu süreçte enflasyonun seyri de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacaktır" ifadelerine yer veren Korcan, seçimlerin geride kalmasının belirsizliğin ortadan kalkması sebebiyle piyasalarda bir rahatlama yaratabileceğini vurguladı. Fakat bunun hisse senetlerinde hızlı bir ralli başlayacak anlamına gelmemesi gerektiğine de değinen Korcan, borsada risk alma iştahının son dönemde iyice düştüğüne dikkat çekti. 

Yazısında "Önümüzdeki günlerde hisse bazlı hareketlerin artacağı bir döneme girebiliriz. Bu süreçte mali yapısı güçlü, küresel-bölgesel konjonktürden fayda sağlayacak, büyüme hikayesi olan hisselerde alımlar artabilir" değerlendirmelerinde bulunan Korcan, seçimlerden sonra hızla yeni pozisyon açma çabasına da girilmemesi gerektiğini, endeksin hala tehlikeli bölgeden uzaklaşmamış olduğunu, yukarı yönlü hareketin sürmesi için kritik öneme sahip noktaların hacimli geçilmesinin beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Borsa ve dolar ne olacak? Rakamlar tek tek verildi! Yatırımcılar aman bunları gözden kaçırmayın!

DOLAR NE OLACAK? 

Ufuk Korcan, söz konusu yazısında "Seçim öncesinde 20 TL’nin üzerine çıkarak rekor yenileyen dolar/TL’de haftalık bazda yükseliş devam ediyor. Bu trendin destek noktası bu hafta için 19.80 TL seviyesi. Kısmi bir rahatlama bu destek noktasının altında olabilir" açıklamasında bulundu ve bu senaryoda 18.70 TL civarlarına doğru bir geri çekilmenin üzerinde durulabileceğini aktardı. 

"Gerçek bir rahatlama 18.37–18.57 TL 'nin aşağı geçilmesiyle gerçekleşebilir. Özellikle 18.57 TL seviyesine aynı zamanda 50 haftalık hareketli ortalama seviyesine denk gelmesi açısından bir miktar daha fazla dikkat etmekte yarar var" diyen Korcan, trend çizgisi üzerinde kalınması halinde de yukarı yönlü seyir riskinin devam edebileceğini vurguladı. 

BORSADA HANGİ RAKAMLAR BEKLENİYOR? 

Ufuk Korcan, konuya ilişkin "BIST 100 Endeksi’nde teknik görünüme bakarsak... Endeks haftalık grafikte 6 Mart 2023 haftasında başlattığı düşüş trendinin baskısında. Bu baskıdan kurtulması için bu hafta 4 bin 760 puan seviyelerinin üzerine hacimli bir şekilde çıkmalı" değerlendirmesinde bulundu ve bunun gerçekleşmedi halinde bir miktar rahatlama olabileceğinin altını çizdi. 

Asıl önemli olanın 2 Ocak 2023 haftasında başlayan ve bu hafta direnç noktası 5 bin 250 puan seviyesine denk gelen trend çizgisi olduğunun altını çizen Korcan, "Bu çizginin altında kalındığı sürece olası yukarı hareketlerin sınırlı kalması beklenebilir" şeklinde konuştu. 

Şu an için 4 bin 400 – 4 bin 470 puan bandının en önemli destek bölgesi olduğuna dikkat çeken Korcan, "Bu bölgenin altına gelinmesi durumunda 3 bin 720 – 3 bin 800 dolar bandına doğru bir geri çekilme riski var. İndikatörler şu an için pozitif yönde bir sinyal üretmiyor" dedi ve yeni pozisyon açmak için acele edilmemesi uyarısında bulunarak yazısını bitirdi. 

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

İkinci tur seçim sandık görevli ücreti ne kadar? İlk tur ve 2.tur ücretleri hesaplara ne zaman yatırılacak?