02 / 05 / 2024

Borsa yatırımcıları dikkat! Halka arzlar bundan sonra para kazandırmayacak mı? 

Borsa yatırımcıları dikkat! Halka arzlar bundan sonra para kazandırmayacak mı? 

Yeni yıla sayılı günler kala, yatırımcılar yatırım alternatiflerini araştırmaya devam ediyor. Son zamanlarda halka arzlarda eski hava bozulmaya başladı. Peki, halka arzlar bundan sonra para kazandırmayacak mı? 



Borsada yatırımcı sayısı son bir yılda 5 milyon kişi artış kaydetti. Bu yatırımcıların çok büyük bir kısmı halka arzlar için borsaya geldi fakat şirket halka arzlarında eski hava bozulmaya başladı. Bu sene Borsa İstanbul'da rekor sayıda şirket halka arz oldu. Borsaya açılan şirketlerin hisselerindeki hızlı yükselişler, yeni yatırımcıların da ilgisini çekti. Fakat son zamanlarda halka arz endeksinde düşüş yaşanıyor. İsrail-Hamas savaşı, ardından Merkez Bankası'nın faiz artışları borsadaki pozitif havayı bozdu. Borsa İstanbul yön bulmakta zorlanırken bu durum halka arzlara da yansımaya devam ediyor. Peki  Halka arzlar bundan sonra para pazandırmayacak mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'ten açıklama yaptı. Yaptığı paylaşımın altına ise onlarca yorum geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...


Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Borsa İstanbul'da halka arzlarda yatırımcı para kazanıyordu.

Son dönemdeki arzlarda para kazandıran arz az.

Bir dönemin sonuna mı geldik?

Halka arzlar bundan sonra para kazandırmayacak mı?

Ya da yeniden kazandırmaya ne zaman başlayacak?

Kemal Kara@kemalBILEKK GYO'lar ile ilgili Kireçci'ye şu soruyu sordu: ''Tebernus bey, uzmanlik alaniniz olan gyo'lar hakkinda bilgi verseniz, hangisinin ici dolu, hangisi boş?


Tebernüş Kireçci @TebernKireci1'ten soruya hemen şu  yanıt geldi. ''Temettü veren GYO'lar iyidir.

Yeni arzların temettü performansını görmeden değerlendirme yapmak doğru olmaz.'' dedi.


Adem@YunusEm44735772 adlı takipçi ise hangi yatırımın daha doğru olduğunu sordu ''Hocam sizce  Yerel seçim öncesi altına  geçiş yapıp dolar yükselince altını yüksekten satıp doğru hisse senedine geçiş mi yoksa her zaman doğru hisse senedinde beklemek mi daha karlı olur.'' 

kway@kwayzt adlı takipçi ise ''Halka arzdan para kazanmak yoktu yeni uydurdular. Bedelliden de para kazanmak yoktu , bunu da uydurdular. Uzak durmakla ne iyi yaptigimi daha iyi anladim.'' ifadelerini kullandı.

Halka arz fiyatının altına düşen şirketler!

Yılda birden çok temettü veren hisseler!

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön