Ekonomi

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Açıklanan detaylara göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 artışla 5.277,70 puandan başladı.Aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 48,11 puan ve yüzde 0,92 değer kazandı ve 5

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 48,11 puan ve yüzde 0,92 değer kazandı ve 5.277,70 puana yükseldi.

Paylaşılan detaylara göre bankacılık endeksi yüzde 1,10, holding endeksi yüzde 0,62 artış gösterdi. Ayrıca sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,38'le ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 0,59'la menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dün, yükseliş eğiliminde olan BIST 100 endeksi, yüzde 2,11 artışla günü 5.229,58 puandan kapandı.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, bankacılık krizine ilişkin olarak sıkıntıların büyük oranda giderildiğine yönelik fiyatlamalarla pozitif bir seyir izlendiğini dile getirdi.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, dün, ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankacılık krizinde ismi geçen bankalar arasında yer alan First Republic Bank'ın 11 büyük bankadan toplamda 30 milyar dolarlık mevduat aldığını açıkladı.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, ABD'de enflasyonla mücadelenin bir süre daha sürebileceğine yönelik tahminlerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in Mart ayında 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik beklentiler de yüzde 86 seviyesine çıktı.

Bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen ve pek çok kişinin de merak ettiği Türkiye değerlendirmesinin yatırımcıların odağında yer aldığını kaydeden analistler, ayrıca yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin izleneceğini dile getirdi.

Analistler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.300 ve 5.340 seviyelerinin direnç, 5.200 puanın destek konumuna geldiğini söyledi.
Analistler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.300 ve 5.340 seviyelerinin direnç, 5.200 puanın destek konumuna geldiğini söyledi.

Sasa'dan yüzde 130 bedelsiz sermaye artırım kararı!

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

Temettü verecek şirketler resmen tek tek açıklandı! İşte peş peşe açıklanan o şirketler ve temettü tutarları! Kaçırmayın