Ekonomi

Borsa yeni haftaya yüzde 1,10 yükselişle başladı!

Faiz kararı sonrası piyasalar bayrama iyimser giriyor. Bu kapsamda Borsa İstanbul'a yatırım yapanlar yükseliş seyrinin detaylarını sorguluyor. Borsa İstanbul yatırımcılar tarafından mercek altına alındı

Merkez Bankası faiz kararının ardından yukarı seyreden Borsa İstanbul bayram haftasına da yükselişle başladı.

Borsa İstanbul yatırımcılar tarafından mercek altına alındı. İşte yeni haftaya yüzde 1,10 yükselişle başlayan borsaya ilişkin tüm detaylar...

BORSA İSTANBUL GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,10 artışla 5.644,33 puandan açtı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa oranla 61,58 puan yükselişi ve yüzde 1,10 değer kazanarak 5.644,33 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 3,88 ve holding endeksi yüzde 0,93 yükseliş kaydetti. Kazandıran tüm sektör endeksleri arasında en fazla artan bankacılık oldu.

Cuma günü yükseliş eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi, yüzde 2,85 değerlenerek günü 5.582,75 puandan kapattı. 

İşte borsaya ilişkin analistlerin beklentileri...

BORSA İSTANBUL'U ANALİSTLER DEĞERLENDİRDİ

Analistler, küresel pay piyasalarının, merkez bankalarının para politikalarına dair belirsizlikler ve yükselen jeopolitik risklerle olumsuz seyrettiğini kaydederek, yurt içi pay piyasalarının pozitif ayrıştığını ifade etti.

Yeni hafta ABD'de büyüme verilerinin yanı sıra harcama ve ücretlere dair de kapsamlı verilerin açıklanacağını kaydeden analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları ve Fed tutanaklarından alınacak sinyallerin de varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Ayrıca, hafta sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleştirme politikası kapsamında ilk adım olarak Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğ'de değişikliği başlattı. Böylece, menkul kıymet tesis oranının yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürülmesi kararı verilirlen, Tebliğ kapsamında, menkul kıymet tesis oranı, gerçek ve tüzel kişi için hesaplanan paylardan düşük olanı yüzde 57'nin altında kalan bankalar için 7 puan artırımlı, yüzde 70 ve üzerinde olan bankalar için 2 puan indirimli uygulanacak.

Analistler, 26 Haziran'da Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksleri ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin izleneceğini aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.700 ve 5.800 seviyelerinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabiliyor? Son zamanların gözde şehri için tek tek açıklandı! 

Euro güne nasıl başladı? 1 Euro kaç TL oldu? 

Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Dar gelirli ailelere yeni destek müjdesi! 2023 vatandaşlık maaşı ne kadar?