Ekonomi

Borsa yükseliş trendinde! Hangi hisseler değer kazandı? En çok hangi hisseler geriledi?

Haftaya satışlar ile başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün gelen alımlarla yeniden yükseliş trendine geçti. Endeks yüzde 1,97 oranında değer kazanarak günü, 4 bin 589 puandan kapattı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 1,97 oranındaki değer artışıyla 4 bin 589 puandan tamamladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla piyasalardaki belirsizlik ortamı devam ederken, dün haftaya sert düşüşle başlayan Borsa İstanbul bugün gelen alım emirleriyle toparlandı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 1,97 oranındaki değer artışıyla 4 bin 589 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 88,50 puanlık artış gösterdi. Borsada toplam işlem hacminin ise 85,5 milyar lira düzeyinde gerçekleştiğini bildirdi.

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerindeki düşüş ise bugün de devam etti. Borsada en çok değer kaybına uğrayan hisseler bankacılık hisseleri oldu. Bankacılık endeksi yüzde 7,97 oranında gerileme kaydetti. Holding endeksi ise yüzde 1,77 oranında değer artışı gösterdi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran ise yüzde 8,75 ile ulaştırma hisseleri oldu.

Piyasa çevreleri Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin yapılacağı 28 Mayıs Pazar gününe kadar borsada volatil ortamın devam edeceğini belirtirken, kısa vadeli geri çekilmelerin borsa yatırımcıları açısından alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde teknik açıdan 4 bin 400 ve 4 bin 250 seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtirken, 4 bin 600 puanın ise direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

Yurt içinde piyasaların ana gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmaya devam ederken, küresel piyasalarda ise ABD ekonomisinden gelen haberler yakından takip ediliyor. Uzmanlar, küresel pay piyasalarında, Amerika’daki borç limiti krizi ve para politikasına ilişkin belirsizlikler nedeniyle temkinli bir seyrin devam ettiğini belirtiyor.

Borç limitine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün Kongre liderleriyle bir kez daha görüşmesi beklenirken, görüşmelere ilişkin iyimser bir tablo çiziliyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, bugünkü görüşme öncesi yaptığı değerlendirmelerde, görüşmelere ilişkin, "Hala birbirimizden çok uzakta olduğumuzu düşünüyorum" açıklamalarında bulunmuştu.

Yurt içinde yarın konut fiyat endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklanacak. Yurt dışında ise Japonya'da büyüme ve sanayi üretimi verilerinin yakından takip edileceği belirtiliyor. Euro Bölgesi'nde ise enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının öne çıkacak gelişmeler arasında yer alıyor.