06 / 05 / 2024

Borsa yüzde 1,93 gerilerken, hangi hisseler kazandırdı?

Borsa yüzde 1,93 gerilerken, hangi hisseler kazandırdı?

Borsa haftayı düşüşle kapattı. Endeks yüzde 1,93 oranında gerileyerek günü 7 bin 961 puandan tamamladı.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi gelen satışlarla günü ekside kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 1,93 oranında değer yitirerek 7 bin 961 puana geriledi. Endeks, önceki kapanışa göre 156,77 puan gerileme kaydederken, toplam işlem hacmi ise 132,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsada en çok kazandıran sektör hisseleri gayrimenkul yatırım ortaklığı olurken, yatırımcısını en çok üzen ise iletişim sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,21 oranında gerilerken, holding endeksi yüzde 2,22 oranında değer yitirdi. Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisseleri yüzde 2,34 oranında değer kazanırken, iletişim sektör hisseleri yüzde 5,71 oranında değer kaybetti.

YURT DIŞINDA KARIŞIK SEYİR

Borsa yüzde 1,93 gerilerken, hangi hisseler kazandırdı?

ABD'de açıklanan verilerin güçlü ekonomiye işaret ettiğini söyleyen uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının ve Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlarının pozitif etkilerine karşın küresel pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Dalgalı seyirde ABD'de 3 otomobil fabrikasının işçilerinin ilk kez birlikte greve gitmesinin etkili olduğu kaydedildi.

Birleşik Otomobil İşçileri (UAW) sendikası üyesi olan ve General Motors, Ford ve Stellantis'in fabrikalarında çalışan yaklaşık 13 bin işçi, sendikanın 88 yıllık tarihinde ilk defa, hep birlikte greve gitme kararı almıştı. Uzmanlar, sözkonusu grevin uzun sürmesi ve anlaşmaya kısa zamanda varılamaması halinde ülke ekonomisinin olumsuz etkileneceğini dile getirdi.

FAİZ KARARLARI AÇIKLANACAK

Haftaya hem yurt içi hem yurt dışında merkez bankalarının faiz kararları piyasaların radarında olacak. ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE), Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıklayacağı faiz kararları yakından takip edilecek.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası Fed'in eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirtirken, TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin tahminler faizlerin yüzde 30’a çekileceği konusunda yoğunlaşıyor.

Anadolu Ajansı (AA) Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yani politika faizinin 500 baz puan artırılarak yüzde 30'a çekileceğini tahmin ediyor.

Gelecek haftanın veri gündeminde yurt içinde konut fiyat endeksi, tüketici güven endeksi verileri yer alıyor. Yurt dışında ise ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları, 2. el konut satışları açıklanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön