Ekonomi

Borsa yüzde 2,99 yükseldi! Hangi hisseler prim yaptı? İşte borsada en çok işlem gören hisseler!

Uzun süredir düşüş trendini sürdüren borsa bugün yüzde 2,99 oranındaki değer artışıyla günü artıda tamamladı. BIST 100 endeksi küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü 4 bin 984 puandan kapandı.Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günlük yüzde 2,99 oranında prim yaparak günü 4 bin 984 puandan kapattı

Borsa İstanbul uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş trendine girdi. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günlük yüzde 2,99 oranında prim yaparak günü 4 bin 984 puandan kapattı. Borsa İstanbul’da endeks, 144,66 puan artış gösterirken, işlem hacmi ise 54 milyar TL olarak gerçekleşti.

Güne 4 bin 842 puandan başlayan BIST 100 endeksi, gün içerisinde en düşük 4 bin 830 puana kadar gerileme kaydetti. En yüksek 4 bin 988 puana kadar yükselen endeks, gün sonunda yüzde 2,99 artış göstererek 4 bin 984 puandan kapanış yaptı.

 

Sektör endeksleri arasında en fazla değer artışı ise ulaştırma sektör hisselerinde yaşanırken, tek değer kaybeden sektör hisseleri spor endeksi oldu.

Ulaştırma sektör hisseleri yüzde 5,60 oranında prim yaparken, bankacılık endeksi yüzde 1,53 oranında değer artışı gösterdi. Holding endeksi yüzde 3,44 oranında prim yaptı. Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 2,64 oranında değer kazanırken, teknoloji endeksi yüzde 2,88 oranında yükseliş gösterdi. Bu arada sanayi endeksi yüzde 2,02 oranında artarken, hizmetler endeksi ise yüzde 3,60 oranında yükseliş kaydetti.

EN ÇOK İŞLEM GÖREN HİSSELER

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine dahil hisselerden 92 tanesi değer kazanırken, 8 hissenin değeri düşüş gösterdi. En çok işlem gören hisse senetleri ise Türk Hava Yolları, Tüpraş, Ereğli Demir Çelik, Şişecam ve Koza Altın İşletmeleri hisseleri olarak sıralandı.

Uzmanlar, Borsa İstanbul’da teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4 bin 900 ve 5 bin seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtirken, 4 bin 800 ve 4 bin 750 puanın ise destek konumunda bulunduğunu belirtiyor.

EKONOMİK AKTİVİTE YAVAŞLADI

Öte yandan piyasa çevreleri ve analistler, küresel pay piyasalarında, dünya genelinde yavaşlayan ekonomik aktivitenin etkili olduğunu belirtirken, petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyonla mücadeleyi sekteye uğratabileceği endişelerinin arttığına dikkat çekiyor. Bu endişeler nedeniyle uluslararası piyasalarda yön arayışının devam ettiği belirtilirken, Borsa İstanbul'un ise küresel piyasalardaki gelişmelerden pozitif ayrıştığı kaydedildi.

Uzmanlara göre, ABD'de fabrika siparişlerinin şubat ayında yüzde 0,7 oranındaki düşüş ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerileme kaydetti, bu da ekonomik aktiviteye ilişkin belirsizlikleri artırdı.