30 / 04 / 2024

Borsada 6 temel yatırım kuralı!

Borsada 6 temel yatırım kuralı!

Son dönemdeki düşüşlerle yatırımcılarını üzen Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir yükseliş başlarken, borsa yatırımı yapmak isteyenler de konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki borsa yatırımında nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte borsada 6 temel yatırım kuralı...



Son dönemlerdeki düşüşleriyle yatırımcılarını üzen Borsa İstanbul’da ‘yeni yıl rallisi’ denilebilecek bir yükseliş başladı.  Yatırımcıların uzun süredir beklediği yukarı yönlü yükseliş devam ederken, borsa yatırımı yapmak isteyenler de bu yatırımı yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Hem halka arzlar hem de düzenli temettü hisseleri gündemdeki yerini korurken, borsada yatırımın temel kuralları da yatırımcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki borsa yatırımında nelere dikkat etmek gerekiyor? 

222,9 bin takipçili Borsa Filozofu resmi X hesabı https://twitter.com/borsafilozofu üzerinden borsada 6 temel yatırım kuralını paylaştı.

Borsa Filozofu'nun paylaşımı şu şekilde:

Borsada 6 Temel Yatırım Kuralı

1)Mümkün oldukça erken ve bütçeniz yettiğince sık yatırım yapın.
2)Orta ve uzun vadeli yatırımlara odaklanın.
3)Doğru risk analizleri yapın.
4)Hemen ihtiyacınız olabilecek paraları yatırım için kullanmayın.
5)Kulaktan dolma ve bilmediğiniz araştırmadığınız yatırımlar yapmayın.
6)Portföyünüzü çeşitlendirin, sepet oluşturun.

 

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Hangi şirket kaç yıldır temettü ödemesi yapıyor? Kesintisiz ödeme yapan şirketler tek tek açıklandı!

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön