29 / 04 / 2024

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa yatırımcısının en çok merak ettiği konulardan biri aldığı hisseyi ne kadar süre elinde tutması gerektiği… Aylarca, yıllarca beklemek mi, yoksa al-sat yapmak mı daha çok kazandırıyor. İşte Borsa İstanbul’da yerli ve yabancı yatırımcıların hisseleri ellerinde tutma süreleri…



Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken yatırımcı da daha çok kazanmanın formülünü arıyor. Bu noktada yatırımcıların kafasını karıştıran sorulardan biri alınan hissenin ne kadar süre elde tutulması gerektiği. Bu konuda farklı görüşler tartışılırken, Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Borsa İstanbul’da son 11 yılda yerli ve yabancı  yatırımcıların aldıkları hisseleri ellerinde tutma sürelerini açıkladı.  

Yatırım tavsiyeleri veren Gökhan Öztürk https://twitter.com/GokhanOzturk39 X sosyal medya hesabından TÜYİD’in grafiğini paylaşarak,Şu iki gündür çok popüler olan, portföyde kaç hisse olmalı mevzusunu çözdüksek; bir diğer çok önemli konu olan, hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı? sorusunun cevabını da üstatlar cevaplayabilirse, artık para kazanmanın önündeki tüm engelleri kaldırmış olacağız inşallah” dedi.

HİSSEYİ ELDE TUTMA SÜRESİ UZADI

TÜYİD Borsa Trendleri Raporu’na göre, borsada 2023 yılında hisseyi elde tutma süresi hem yerli hem yabancı yatırımcılarda arttı. BIST-Tüm endekste geçen sene hisseyi elde tutma süresi yerli yatırımcıda 27 günden 34 güne; yabancı yatırımcıda 29 günden 34 güne yükseldi. Elde tutma süresinde en çok artış banka ve mali endekslerde oldu.

İŞTE GÖKHAN ÖZTÜRK’ÜN O PAYLAŞIMI 

TAKİPÇİLERİ BAKIN NE CEVAP VERDİ!

 

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler


Geri Dön