Ekonomi

Borsada düşüş alım fırsatı mı?

Borsa birinci seansta düşmeye devam ediyor. Saat 12:30 itibariyle BIST 100 endeksindeki düşüş yüzde 3'ün üzerinde. İkinci seansta ABD'den gelecek enflasyon oranı da etki edecek. Uzmanlar düşüşü alım fırsatı olarak görenleri uyarıyor: Acele etmeyin!Tunç Şatıroğlu: BİST 100 sistem SAT'a döndü

Borsa'da gün içinde neler olacak? Hangi veriler endeksi etkileyecek? Yatırımcı ne yapmalı? İşte piyasa uzmanlarının konuyla ilgili görüş ve uyarıları.

Tunç Şatıroğlu: BİST 100 sistem SAT'a döndü. Kısa vadeli yükseliş trendi bitti. Endekste 3405 kritik desteğini takip ediyoruz. Saat 15.30'daki ABD, ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) verisi gelmeden alım yapmak riskli olur.

Devrim Akyıl: BIST 100  yükselişler satış fırsatı olmaya devam ediyor! Dinamiği bozuk bir yükseliş yaşadık maalesef! Düzeltmesi de sakin olamaz! Doğru hisselere yatırım için iyi fırsatlar gelecek! Aceleci olmamak lazım.

İris Cibre: Her gün tavan tavan kilitleyenler, yarın atmosfere indiğinde "yer çekimi var" demeyin taban taban yer, bu sağlıklı piyasa değil diye uyardık hepimiz. Tabanların yarın tavan olmayacağı anlamını taşımaz fakat bu piyasanın borsa olmadığı anlamını taşır.

Tuncay Turşucu: Bu tarz düşüşler kimine alım için güzel fırsat, kimine ise cehennem. Nakdi olana fırsat, hissede yüklü yakalanana kötü sürpriz.

Cüneyt Akman: ABD'de, borsa ne zaman yukarı gitse hükümetlerin halktaki desteği artar, ekonomi iyiye gidiyor algısı oluşur, bizde de böyle bir şey telkin edilmiş olabilir. Ancak ABD'de insanların bir çoğunda hisse senedi var, bizde öyle bir şey yok. Muhtemelen belli bir grup Saraydaki bazı kişilere bunu telkin etti. Bakan Nureddin Nebati'nin konuşmalarında da görüyoruz. Ama burada büyük bir kazanç elde ediyorlar ve bunu yeni gelen küçük yatırımcı üzerinden sağlıyorlar. Nerede yaptılar bunu, kamu bankaları üzerinden yaptılar. Banka hisselerinin endeks içindeki ağırlıkları da uygun. Banka hisseleri bu operasyona uygundu, ucuz görünüyordu. Bankaların karlılıkları oldukça yükselmişti, spekülasyona, manipülasyona uygun bir ortam oluştu.


 

Borsada düşüş başladı bundan sonra ne olacak?

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir