Ekonomi

Borsada geçen hafta hangi hisseler kazandırdı?

BİST 100 endeksi haftayı kayıp ile bitirirken, hangi hisseler yükseldi? 2-6 Eylül haftasında yatırımcısına kazandıran hisseler hangileri oldu?

Borsa İstanbul’da son 7 haftanın 6’sı kayıp ile tamamlanırken, geçen hafta ara verilen düşüş trendine bu hafta yeniden dönüldü mü? soruları da yeni haftaya yönelik meral edilen detaylar arasında yer alıyor.

Yurt içinde hafta boyunca, enflasyon ve Orta Vadeli Program (OVP) ile Fitch’in Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi önemli gündem maddeleri olurken, enflasyonda düşüş trendinin sürdüğü görüldü. OVP’de enflasyon ve büyüme hedefleri güncellenirken, cuma akşamı Fitch’in beklenen not artırımı da piyasaların kapalı olduğu saatlerde yapıldı.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; ABD’den gelen istihdam verileri de bu hafta, küresel piyasaların genelinde yakından izlendiği kaydedildi. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bu ortamda haftayı, yüzde 0,63 oranında kayıpla tamamladı. Endekste cuma günü görülen sert satışlar kayıpta etkili olduğu belirtildi. 

Cuma günü sert gerilemesine karşın bankacılık endeksi haftayı yüzde 0,52 oranında değer artışı ile tamamlarken, sanayi endeksinde haftalık kayıp yüzde 0,95 olduğu belirtildi. 

HAFTANIN EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELERİ

BİST 100 endeksine dahil hisseler içinde hafta boyunca en çok değer kazanan yüzde 20,08 ile Borusan Boru Sanayi (BRSAN) olurken, yüzde 14,03 ile Katılım Evim (KTLEV) ve yüzde 13,32 ile Vakıfbank (VAKBN) onu izledi.

EN FAZLA DÜŞEN HİSSELER HANGİLERİ?

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksine bağlı hisselerde 2-6 Eylül haftasında en çok değer kaybedenlerinde başında yüzde 9,06 ile Tofaş Oto (TOASO) gelirken, yüzde 8,37 ile Reeder Teknoloji (REEDR) ve yüzde 7,23 düşüşle Anadolu Efes (AEFES) onu izledi.

Piyasada en çok hacim yaratan hisseler hangileri oldu? Endekste hafta boyunca gerçekleşen 390 milyar 553 milyon TL’lik işlem hacminin, 37 milyar 855 milyon TL’si Türke Hava Yolları (THYAO) hissesinden gelirken, 25 milyar 459 milyon TL’lik kısmı İş Bankası (ISCTR) ve 20 milyar 450 milyonu da Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hisselerinde yapıldığı belirtildi. 

BİST 100 endeksinin toplam piyasa değeri 8 trilyon 283 milyar 404 milyon TL (243 milyar 800 milyon dolar) oldu. Endekse dahil hisseler içinde piyasa değer en yüksek olan Koç Holding (KCHOL) 468 milyar 633 milyon TL değerle haftayı tamamlarken, 464 milyar 100 milyon TL ile Garanti BBVA (GARAN) onun ardından geldi. 404 milyar 685 milyon TL piyasa değeriyle Türk Hava Yolları (THYAO) piyasa değeri en yüksek üçüncü şirket oldu.

Yılbaşından bu yana yüzde 150’den fazla kazandıran 23 hisse!

Yatırımcılar dikkat! İşte 5 yıldır birkaç defa yüzde 5 üstü temettü vermiş 12 hisse!

Yatırımcılar dikkat! İşte borsada bu hafta en çok kazandıran 3 hisse!

Borsa, altın, dolar ve Euro mu? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?