Ekonomi

Borsada hangi hisselerin getiri potansiyeli yüksek? İşte, seçim öncesi aracı kurumların hisse önerileri…

Borsa İstanbul’da seçimlere kadar dalgalı bir seyir bekleniyor. Seçim öncesi BIST 100 endeksi yeniden yönünü yukarı çevirirken, borsaya yatırım yapmayı düşünenlerin hisse seçiminde dikkatli olmasında yarar var. İşte, Türkiye’nin 7 aracı kurumundan derlenen hisse önerileri…Borsa İstanbul uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş trendine girerken, seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle yatırımcılar genelde bekle-gör stratejisi izleyerek temkinli davranıyorlar

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 38 gün kalırken, piyasalardaki dalgalı seyir ise devam ediyor. Borsa İstanbul uzun bir aranın ardından yeniden yükseliş trendine girerken, seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle yatırımcılar genelde bekle-gör stratejisi izleyerek temkinli davranıyorlar.

 

Peki, özellikle borsada işlem yapan veya hisse senedine yatırımı tercih edenler açısından nasıl bir pozisyon almakta yarar var? Hangi hisseler ön plana çıkıyor veya hangi hisselerde getiri potansiyeli daha yüksek? Bütün bu kriterleri dikkate alıp borsaya daha uzun vadeli yatırım bakış açışıyla yatırım yapanlar daha kazançlı çıkabilir.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde, seçimlere kadar borsada dalgalı seyrin devam edeceğini belirtiyor ancak seçim sonrası sandıktan çıkacak sonuçlara göre pozisyon almak isteyenlerin işlemleri endeksin seyrini değiştirebilir. Borsaya yatırım yapmayı düşünenler için Türkiye’nin önde gelen 7 aracı kurumunun hisse önerilerini inceleyen Korcan, bu kurumların model portföylerinde birbirinden farklı 35 hisse senedi bulunduğuna işaret etti.

HANGİ HİSSELER ÖNERİLİYOR?

Ufuk Korcan, köşe yazısında; birden fazla portföyde yer alan hisselerin başında Mavi Giyim ve Yapı Kredi’nin geldiğini belirtti. Yani her iki hisse de 7 kurumdan 5 tanesinin model portföyünde yer alıyor. BİM 3 kurumun model portföyünde birden yer alırken, Ford Otosan, Şişecam ve Koç Holding ise 3 model portföyün ortak hisseleri arasında bulunuyor.

GETİRİ POTANSİYELİ YÜKSEK OLANLAR

Korcan, model portföylere göre en yüksek getiri potansiyelinin yüzde 132 ile Odaş’ta olduğunu kaydederken, sadece Oyak Yatırım’ın model portföyünde yer alan Odaş için kurumun 12 ay için 15.50 TL hedef fiyat belirlediğine dikkat çekiyor.

İkinci sırada ise Ziraat Yatırım’ın 14,82 lira hedef fiyat verdiği Emlak Konut alırken, dünkü işlem fiyatlarına göre Emlak Konut’ta potansiyel getirinin yüzde 124 civarında olduğu ifade ediliyor. Yine Ziraat Yatırım’ın model portföyünde olan Torunlar GYO için hedef fiyata göre getiri potansiyeli yüzde 112 olarak hesaplanırken, 5 kurumun portföyünde yer alan Mavi’de ise getiri potansiyeli yüzde 87 olarak öngörülüyor. Yapı Kredi’de ise getiri potansiyeli yüzde 63 olarak hesaplanmış. Korcan, getiri potansiyeli yüksek diğer hisseleri ise; Orge Elektrik, Lokman Hekim, Aksigorta, Tekfen Holding, Sabancı Holding, TAV Havalimanları olarak sıralıyor.

BORSADA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

BIST 100 Endeksi’ni teknik açıdan inceleyen Korcan, haftalık bazda endeksin hala 18 Temmuz 2022 haftasındaki yükseliş trendinin üzerinde olduğunu ifade ederken, bu trendin destek noktasının altına gelinmesinin ise endeks açısından risk barındırdığını belirtiyor.

Korcan’a göre, bu hafta içerisinde endekste destek noktası 4 bin 813 puan seviyeleri. Bu seviyelerin altına gelinirse 4 bin 491 puana kadar bir geri çekilme yaşanabilir.