29 / 06 / 2024

Borsada realize olmayan paralize oldu!

Borsada realize olmayan paralize oldu!

Borsa yatırımcısı uzun süredir kayıplarının telafisi için beklerken, borsaya vergi iddiaları da piyasayı olumsuz etkiledi. Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan, borsadan karını alıp başka yatırım araçlarına geçenlerin bu dönemde daha karlı olduğunu söyledi. Melkonyan, “Borsada realize olm



Borsa İstanbul, daha önce yaşanmamış bir süreçten geçiyor. Yatırımcı hisselerdeki artış haberlerini beklerken, hükümet tarafından yapılan borsa vergisi açıklamaları piyasalarda olumsuz hava estiriyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz borsada kazançlar üzerinden değil, işlemler üzerinden vergi alınacağını söyledi. Güne yatay seviyede başlayan Borsa İstanbul bayram öncesi seyir negatif yönde devam ediyor.

Birçok borsa yatırımcısı da kar realizasyonu yapmadığı için ekside bekliyor. Peki borsadan parayı ne zaman çekmek gerekiyor? Toprak  yatırımcısı ve danışmanı Aksel Melkonyan  https://x.com/akselmelkonyan X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  daha önce borsadaki kazancın çekilerek farklı yatırımlar yapılması yönündeki tavsiyelerine uyanların yüzünün güldüğünü söyledi.

Melkonyan paylaşımında, “Borsada varsa kazancınız çekin kârınızı ve ana para ile devam edin oyuna” dediğimde gülenler olmuştu. Bugüne geldiğimizde dediğimi yapıp tarla (bağ, bahçe) alanların yüzü gülüyor. Yapmasalardı ne olacaktı ?

Bu tarlalara verdikleri kadar ya kârlarını kaybedeceklerdi ya da daha fazla zararda olacaklardı. Geçen hafta anlaştığımız 3 tapu işlemi bugün sonuçlanıyor. Bu haftada 2 tapu satışımız var. Realize olmayan paralize olur” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

HERKES PARASINI FAİZE KOYUYOR!

Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? Vergi krizi! 

Fon almak mı mantıklı, altın almak mı? İşte yatırımcısına 5 yılda en çok kazandıran yatırım aracı!

Kurbanlık fiyatları 2 senede yüzde 566 zamlandı! 2022'de 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı şimdi 100 bin TL'yi aştı!

 


Geri Dön