Ekonomi

Borsada yeni hafta şoku! Endekste önemli kayıplar yaşanıyor!

Borsa İstanbul’da hareketli saatler yaşanıyor! Haftaya yükselişle başlayan borsa sonrasında yeniden eksiye geçti. Açılıştan sonra satışların hızla arttığı BIST 100 endeksinde kayıplar bir ara yüzde 3’ün üzerine çıktı! Bugün ilk dakikalarına yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 1'in üzerinde yükselişle başlamasının ardından yeniden düşüşe geçti

9 Ocak haftasına yükselişle başlayan borsada, dakikalar geçtikçe yatırımcının moralini bozan kayıplar yaşanmaya başladı ve ilerleyen dakikalarda endeksteki gerileme yüzde 3’ün üzerine tırmandı.

Bugün ilk dakikalarına yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 1'in üzerinde yükselişle başlamasının ardından yeniden düşüşe geçti. Şimiye dek en yüksek 5416 seviyesini gören BIST-100, yüzde 3'ü aşan kayıpla da 5176 seviyesine geriledi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi saat 11:55 itibariyle 5232 (-%2) puan seviyelerine kadar geriledi.

Konuyla ilgili yorum yapan analistler, yüksek frekanslı işlem ağırlığı fazla bir aracı kurumun geçen hafta yaptığı alımlar sonrası tekrar satışa geçtiğini dile getirdi.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, cuma günü yüzde 4,41 değer kazancıyla 5.341,96 puandan kapanmıştı.

Borsa analistleri, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.450 seviyesinin direnç, 5.300 puanın destek konumunda bulunduğunu hatırlattı.

EURO 20 TL’NİN ÜZERİNE ÇIKTI

Diğer yandan para piyasalarında euro, ABD doları karşısında son 1 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,0691’i gördü. Bugün Euro/TL ise yüzde 1 prim yaparak 20,10 seviyesine kadar yükseldi. Dolar ise 18,80 seviyesini denedi ancak daha sonra yeniden 18,78 seviyelerine geri çekildi.

GRAM ALTINDA YENİ REKOR!

Bunun dışında, piyasaların son günlerde en fazla ilgilisini çeken yatırım araçlarından altında da çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

Yılın ilk günlerinden itibaren yükselişini sürdüren altın, yeni haftaya da rekorlarla başladı.

9 Ocak haftasına da güçlü bir başlangıç yapan gram altın, bu yeni haftada da yükseliş eğiminde. ABD Doları’nın güç kaybetmesi altın ons fiyatlarına olumlu yansırken, spot altın bugün 1881 dolara kadar çıktı. Ancak altında en fazla yükseliş gram altın tarafında görüldü. Bugün güne yeni rekorlarla başlayan gram altın açılışını yüzde 1’e yakın primle yaparak 1150 TL ile rekor yeniledi.