Ekonomi

Borsadan haftalık rekor! Tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,43 kazançla 4.526,73 puandan tamamladı ve bütün zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. EN ÇOK KAZANDIRAN SEKTÖR BANKACILIK OLDU Bankacılık endeksi yüzde 4,39 oranında holding endeksi yüzde 2,94 değer kazandı

BIST 100 endeksi, daha önceki kapanışa göre 19,50 puan arttı, toplam işlem hacmi 81,4 milyar lira seviyesine yükseldi.

EN ÇOK KAZANDIRAN SEKTÖR BANKACILIK OLDU

Bankacılık endeksi yüzde 4,39 oranında holding endeksi yüzde 2,94 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık oldu. En çok gerileyen ise yüzde 4,22 ile kimya, petrol, plastik.

Artan resesyon ve enflasyon endişeleriyle küresel pay piyasalarının dalgalı seyrettiğini belirten analistler, piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinin beklendiğini söyledi.


 

Haftaya ABD ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları yatırımcıların odağında olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımlayacağı finansal istikrar raporu da yurt içinde takip edilecek gündemlerden. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili değerlendirmesi de bekleniyor.

PARA PİYASALARI VE ALTINDA SON DURUM

Borsa’da durum böyleyken dolar, euro ve altındaki duruma da bakalım.

Dolar yatay seyrini sürdürürken hafta içinde yönünü yukarı çevirmişti. Dolar bugün 18.61 seviyelerinden işlem görüyor. Doların 2023 yılında düşeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Euro ise bugün yönünü aşağı çevirdi ve 19.28 liradan işlem gördü.

Gram altına gelince; altın nisan ayından beri sürdürdüğü yükselişi 2 haftadır devam ettiriyor.1000 lira olan psikolojik sınırı aşan gram altın, bugün 1051 lira seviyelerinden seyrine devam ediyor.

Gram altın yatırımcısı altın fiyatlarının kaça kadar yükseleceğini merak ediyor. Ekonomistler altın fiyatları için oldukça iyimser değerlendirmeler yapıyor. Yıl sonuna kadar gram altının 1200 seviyesini aşması bekleniyor.

Gram altının 2023 yılında 1600 seviyelerine kadar yükseleceği yapılan değerlendirmeler arasında öne çıkıyor. Yatırımcılar için gram altın adeta parlayan yıldız.

Ekonomistler, gram altın için alım fırsatının 1000 lira seviyelerinde olduğunu söylemişti.

Gram altına yatırım yapan vatandaşların altınlarını bozdurmadan beklemesi tavsiye ediliyor.

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini belediye karşılayacak! Hemen bakın!

Araç sahiplerini ilgilendiren vergi kararı Meclis'ten geçti