01 / 05 / 2024

Borsaya 10 Ocak'tan itibaren yabancı akını başlıyor!

Borsaya 10 Ocak'tan itibaren yabancı akını başlıyor!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların alımları hızla devam ediyor. Yabancıların Türk Hisselerine olan talepleri artarken, Borsa yorumcusu Ayhan Öztürk, borsaya 10 Ocak'tan itibaren yabancı akınının başlayacağını açıkladı. İşte o paylaşım...



Yabancılar, Borsa İstanbul'daki alımlarına devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar 1 Aralık haftasında net 376.4 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Yabancılar 24 Kasım haftasında 214.8 milyon dolarlık, 17 Kasım haftasında 119.5 milyon dolarlık, 10 Kasım haftasında 7.3 milyon dolarlık, 3 Kasım haftasında da 85.6 milyon dolarlık net alım yapmıştı. Böylece yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'da Kasımdan bu yana yaptıkları toplam alım 803,6 milyon dolar oldu.

Özellikle seçimlerin ardından yabancıların hisse senetlerinde keskin bir artış görülüyor. Bu artışın devam edip etmeyeceği merak edilirken X Sosyal medya hesabından Borsa yorumcusu Ayhan Öztürk bir paylaşım yaptı. Paylaşımın altına ise onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ayhan Öztürk: ''10 Ocak tan sonra Borsamıza yağmur gibi yabancı yağacak 

İlk önce benden duyun istedim
Az daha sıkın dişinizi 

#TariheNotDüşdüm 
#xu100 #borsa #bist100'' ifadesini kullandı.

Paylaşımın yapar yapmaz gelen ilk yorumlardan biri Borsa Çobanı adlı takipçiden geldi. Borsa Çobanı: ''Gelen yabancı nitelikli olacağına göre kademeli şekilde yavaş yavaş alımlarını yapacak. Peki abi şuan ki tahta sahipleri ve patronların yapması gereken ise;özelikle ederinin altında olan hisseler için geri alım ve kademeli şekilde fiyatları yukarı çekmesi yanlışsam düzelt abi'' açılamasının üzerine Ayhan Öztürk'ten yanıt geldi.

Ayhan Öztürk: ''Öyle tahtalara gelmeyecekler zaten ebitda bazlı tahtalara gelir nitelikli yabancı 

Birileri astoru 10 kat götürdü diye 10 kat yukardan alacak salak yabancı yok 

O zaman o tahtalarda gördüğümüz yabancı kim derseniz hepsi bıyıklı'' dedi.

Paylaşımın altına kimileri daha çok beklersin derken, kimileri de 10 Ocak tarihine takılı kalarak ''Neden 10 Ocak? 1 Şubat değil de'' diyerek tarihi sorguladı.


 

Borsa yatırımı nasıl sonuç verir? Borsada para nasıl kazanılır?

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön