GYO

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Artaş İnşaat 2023 yılında yeni bir GYD kurarak halk arz etmeyi planlıyor. Kurulacak şirketin yüzde 25'inin halka açılacağını kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, "Yüksek kira gelirini vatandaşla paylaşacağız" dedi.

Doğan Holding’e ait Pendik’teki 2 milyon 93 bin metrekare arsayı yaklaşık 100 milyon dolara satın alan Artaş İnşaat yeni bir GYO kurarak yüzde 25'ini halk arz edeceğini açıkladı.

Devam eden projelerle ilgili bilgi veren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kartal’da (Esentepe) Esas Holding arsasına hasılat paylaşımı yöntemi ile inşaatını sürdürdükleri projenin satışta olduğunu belirtti. Çetinsaya, Kartal projesinin yüzde 35’i arsa sahibi Esas Holding’in yüzde 65'i Artaş İnşaat olmak üzere hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirildiğini ifade etti.  

"3 ayda bir temettü dağıtacağız"

Dünya Gazetesi'nden Sadi Özdemir'e konuşan Süleyman Çetinsaya, Artaş Grubu olarak 2023’ün 5’inci ya da 6’ncı ayında bir halka arz yapabileceklerini söyledi. Çetinsaya yeni bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kurarak halka arz edeceklerini ve Borsa İstanbul'a geleceklerini keydetti. Çetinsaya, "Kira gelirlerimizin halka arzını planlıyoruz ve bu nedenle de her üç ayda bir temettü vereceğiz. Bir bakıma son dönemde çok yükselmiş olan kira gelirlerimizi vatandaşımızla paylaşacağız" diye konuştu. Çetinsaya, kuracakları GYO'nun hisselerinin diğer GYO’lardan çok daha cazip olacağını savunarak kuracakları GYO’nun yüzde 25’ini halka arz edeceklerini vurguladı.

Kartal projesinde yüklenici firma olarak hasılatın yüzde 65'ine sahip olacaklarını kaydeden Çetinsaya, "İnşaat maliyetleri o kadar yükseldi ki başka bir oranla inşaat yapılamaz zaten” diye konuştu. Artaş ve ortaklarının Halkalı’daki projesi Tema İstanbul 2’de de inşaat çok hızlı yükseliyor ve satışlar iyi gitiğini kaydeden Çetinsaya Avcılar'daki Avrupa Ticaret Merkezi'nin devam ettiğini kaydetti..

Avcılar’daki ‘Avrupa Ticaret Merkezi’ projesi

Süleyman Çetinsaya, Avcılar'da devam eden projenin içine TIR girdiğini ve katlarda araçların dolaştığını belirterek 60 dönümlük arsa üzerinde 150 bin metrekare inşaat yapıldığını ifade etti. Daha önce 1980'lerde Doğu Sanayi Sitesi'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Çetinsaya, yeni projede 100 metrekareden 1.800 metrekareye kadar 301 işyeri bulunduğunu kaydetti. Çetinsaya, "Üstüne de güneş enerjisi koyacağız ki genel aydınlatma için enerji gideri olmayacak. Bundan sonra da böyle projeler yapacağız” diye konuştu.

 

Avrupa Ticaret Merkezi yüzde 10 indirimle satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Avcılar'a 301 yeni iş yeri!

Avrupa Konutları Esentepe satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Avrupa Konutları Yenimahalle projesi için düğmeye basıldı! Bağcılar'a 780 yeni konut geliyor!