06 / 05 / 2024

Boş binaya 600 bin lira kira!

Boş binaya 600 bin lira kira!

Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmadan önce Kavacık Semt Polikliniği olarak hizmet vermesi için kiralanan plazaya bir yıldır boşu boşuna ayda 52 bin lira kira ödeniyor



Bakanlığın izin vermediği plazaya şimdiye kadar Beykoz Devlet Hastanesi'nin döner sermayesinden 600 bin lira ödendi. Deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında tadilata alınan Beykoz Devlet Hastanesi, poliklinik hizmeti için 2008 Temmuz ayında Kavacık'ta plaza kiraladı. Ancak Sağlık Bakanlığı'ndan alınması gereken izin ise tam 8 ay sonra geçen Mart'ta istendi. Bakanlık "İhtiyaç yok" diye izin vermedi. Ancak hastane yönetimi yine de geçen 2 Temmuz'da plazanın poliklinik haline dönüştürülmesi amacıyla ihale açtı. İhaleyi kazanan firma izin olmadığı için işe başlayamadı. 7 yıllık kira sözleşmesi olan bina halen boş dururken toplam 624 bin lira ödendi. Sözleşmede "bir yıl sonunda feshedilebilir" maddesi bulunduğu ve her yıl enflasyon oranında kira artışı öngörüldüğü öğrenildi. Binanın poliklinik olması için 2 milyon lira gerekiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELİYOR
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bakanlığın inceleme yürüttüğü, fesh ya da tadilat mı yapılacağı konusunda karar vereceğini belirtti. Yeni düzenlemeyle geçen Mayıs'ta Beykoz Devlet Hastanesi'ni bünyesine katan Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Yavuz Baştuğ da incelemenin sürdüğünü, kamu menfaatine aykırı bir durum varsa plazanın kira sözleşmesinin iptal işlemi yapacaklarını söyledi. Plazayı kiralayan dönemin başhekimi, Beykoz Devlet Hastanesi doktoru Fethi Eskin ise konuşmaktan kaçındı.
Sabah


Geri Dön