27 / 07 / 2024

Boş duran dairenin yakıt parası ödenir mi? 

Boş duran dairenin yakıt parası ödenir mi? 

Ağustos ayına gelinmesi ile beraber pek çok binada kış hazırlıkları başlamaya başladığı kaydedildi. Buna göre, durum bu şekilde olunca özellik ile çok katlı binalarda boş daireler için yakıt parasının ödenip ödenmeyeceği de vatandaşlar arasında merak edilmektedir.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bu noktada apartman yöneticilerinin en sık sorun yaşadığı konuların başında boş daireler için yakıt parası toplama sorunu gelmektedir. Boş daireler için yakıt parası ödenir mi, kim ödemeli? usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; kış gelmeden herkesin bilmesi gereken konunun detayları yer alıyor.

634 SAYILI KAT MÜLKİYETLERİ KANUNU

634 sayılı Kat Mülkiyetleri Kanunu çerçevesinde bu konu ele alındığında şu ifadeler yer almaktadır: “Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;

b) Ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlüdür” ifade edilmektedir.

Boş duran dairenin yakıt parası ödenir mi? 

ÖDEMELERİN YAPILMASI GEREKİYOR

Öte yandan, bu durumda da dairenin boş veya dolu olması fark edilmeksizin her daire ortak bina giderlerini ödemesi gerekiyor. Daireler ev sahipleri tarafından kullanmasa bile o daireler için ortak olarak toplanan yakıt parasına katılmaları zorundadır. Eğer ev sahibi daireyi boş tutmak yerine kiralamak isterse bu durumda ödemeyi kiracı yapmaktadır.

Fakat, günümüzde ne yazık ki ev sahipleri dairenin boş olduğunu gerekçe göstererek yakıt parası başta olmak üzere aidat ödemeleri gibi pek çok gider ödenmesinden kaçınmaya çalışmaktadır. Ancak bu ödemelerin yapılmaması halinde bina yönetimi tarafından icra takibi yapılabilmektedir. Daire boş ise ev sahibine ulaşarak ödemeler hakkında bilgi verilmesi ve ödemenin zamanında yapılması önerilmektedir.

Esenyurt'ta bir apartman sakini komşularının kabusu oldu! 

Apartmanda yaşayanlar dikkat! Düzenlemeye uymayana ceza geliyor...

12 daireli bir apartmanın maliyetlere göre dağılımı ortaya çıktı! İşte o hesaplama...

Ev sahipleri ve kiracılara yüzde 80 zam şoku: Aidatlar resmen uçuşa geçti!

 


Geri Dön