28 / 04 / 2024

Bosch, Avrupa'da geliştirdiği yenilikçi ürünlerle pazar lideri!

Bosch, Avrupa'da geliştirdiği yenilikçi ürünlerle pazar lideri!

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, Avrupada 2010 yılında gelişimini sürdüren elektrikli el aletleri pazarındaki lider pozisyonunu, pazar payını yüzde 1 oranında artırarak pekiştirdi



GFK Grupun yaptığı araştırmaya göre, Avrupadaki en çok satılan 20 hafif hizmet elektrikli el aletinden 17sinin Bosch ürünü olması, şirketin yenilikçi gücünü gösteriyor.  Boschun kapsamlı pazar araştırmaları ve bu doğrultuda izlediği stratejiler de liderliğini güçlendiriyor.

Boschun hafif hizmet el aletleri pazarında kaydettiği başarıda en büyük pay, pazara sunulduğu 2003 yılından bu yana 10 milyon adedi aşan satışla önemli bir kilometre taşı haline gelen akülü vidalama makinesi IXOya ait. Bosch, IXOnun elde ettiği büyük başarı üzerine IXO Swarovski ve IXO Vino isimli iki özel sürüm daha geliştirdi.

Kullanıcıların kesin bir şekilde tanımlanması ve farklı ihtiyaçların tespit edilmesi sayesinde Yeni Kompakt Nesili geliştiren Boschun, hafif hizmet elektrikli el aletleri pazarında başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için Easy; daha güçlü el aletlerini içeren Universal ve ekstra güçlü, çok yönlü el aletlerini içeren Expert şeklinde 3 farklı sınıfta ürünü bulunuyor.

Pazar araştırmaları bu konseptin kullanıcılar tarafından anlaşılır olduğu gösteriyor. Araştırmaya katılan müşterilerin %90ı el aletlerinin kullanışlı ve ergonomik olduğunu; %50si ise kişisel ihtiyaçları ve yeteneklerine göre hangi aleti kullanmaları gerektiğini bildiklerini dile getirdi.

Quigo hizalama lazeri pazardaki büyümeyi ateşledi
Bosch pazara sunduğu kolay ve pratik kullanımlı Quigo ile kendin-yapçıların da dikkatini çekmeyi başardı. Kullanıcıların hizalama aletleri hakkındaki çok büyük, çok teknik ve kullanımı çok zor şeklindeki önyargılarını kıran Quigo inovasyonuyla Avrupada hizalama aletleri pazarında yüzde 12 büyüme kaydedildi. Bosch, bu pazarın da yüzde 66sını elinde bulunduruyor.

Darbeli delme, delme ve vidalama için Uneo Maxx
Pragmatik kullanıcıları hedefleyen yeni model Uneo, dayanıklılık testlerinde daha uzun çalışma süresine sahip olduğunu kanıtladı. Aynı zamanda daha güçlü ve bir saatte şarj edilebilen bir bataryaya sahip olan Uneo Maxx piyasadaki en güçlü rakibine oranla betonda %50 daha hızlı ve daha fazla delik delebilme kapasitesiyle dikkati çekiyor. Uneonun avantajları; daha yüksek darbe enerjisi, darbe oranı ve batarya kapasitesi özelliklerinden kaynaklanıyor.

Yeni akülü vidalamalar: PSR 14,4 LI-2 and PSR 18 LI-2
Uneo Maxxın 18 voltluk lityum-iyon teknolojisine sahip bataryası, diğer yeni akülü vidalama aleti PSR 18 Li-2 Bosch aletlerine de uyum sağlayabiliyor. PSR 14,4 Li-2 ile birlikte bu iki alet de sınıflarında en kullanışlı ve en rahat el aletleri olup, aynı zamanda rakiplerin ürünlerine göre %20 daha küçük olmasıyla fark yaratıyor. Yenilikçi Bosch Güç Kontrol elektronik tork önseçimi ve entegre vites değiştirme özelliğiyle her uygulamada optimum gücün kullanılıyor olması da aletlerin bir diğer önemli özelliğini oluşturuyor.

Optimum kullanım yönlendirmesi ve düzgün yüzey çalışmasıyla eksantrik zımparalar
Yeni eksantrik zımparalar PEX 300 AE ve PEX 400 AE, kendin yapçıların zımpara işlemini çok daha kolay gerçekleştirmesini sağlıyor. Önceki modellere oranla bu iki yeni ürün de daha kullanışlı, ergonomik ve küçük olmasıyla dikkati çekiyor. Yeni yapısı ve fan çarkı sayesinde en iyi kullanım yönlendirmesi ve yüzey düzgünlüğü sağlıyor. Ürünler, zımpara kağıdını kolay değiştirebilmek adına aletin cırt cırt tipi tutturma sistemiyle zımpara kağıdının daha kolay ve düzgün bir biçimde tutunmasını sağlayan Zımpara Kağıdı Asistanına sahip.
Kullanışlı Dedektör PMD 10
Geçmişte duvarda ve yerde nesneleri tespit eden aletler kendin-yapçıların çok kullandığı ürünler değildi. Müşterilerden çok zor, çok teknik, çok büyük, bayanlar için uygun değil şeklinde yorumlar alan Bosch, PMD 10 ile tüm bu önyargıları kırmayı başardı.

PMD 10nun kullanımı çok kolay ve kalibrasyon ayarı otomatik bir şekilde gerçekleşiyor. Kullanıma her an hazır olan üründe, yanlış kalibrasyon ayarı nedeniyle hata çıkma olasılığı bulunmuyor. Ekrandaki semboller kullanıcıya kılavuzluk ediyor ve sonuç kesin bir şekilde belirtiliyor. Metallerin, kabloların ve tahta yapıların tespitinde, tespit edilmesi istenen materyale de bağlı olarak, 100 mm derinliğe kadar ulaşılabilen ürün, ışık halkaları ve sesli sinyal sayesinde kullanıcıyı uyarıyor.

Tezgah tipi matkap PBD 40 yeni standartlar koyuyor
Bosch, PBD 40 tezgah tipi matkabı geliştirirken çok güçlü ürünlere ihtiyaç duyan kendin-yapçıları hedefledi. Hassasiyet ve konfor konusunda yeni standartlar kuran PBD 40, sürekli olarak seçilen hızı ve o anda geçerli olan delme derinliğini dijital bir ekranda gösteriyor. Gerektiği takdirde lazer işaretleme sayesinde deliğin kesin pozisyonu işaretleniyor. Çeşitli materyalleri delebilmek için güçlü universal motor ayar düğmesi sayesinde sürekli bir hız ayarı sağlanıyor.

PPS 7 S, iki ayrı fonksiyonu bünyesinde birleştiriyor
Profesyonel el alet kullanıcıları için geliştirilen inovatif testereleme konseptinin ürünü olan raylı gönye testere PPS 7 S, testere tezgahının fonksiyonlarıyla sürgülü gönye testeresinin avantajlarını birleştiriyor. Böylece tezgah testere olarak panoları boyutlandırmakla sürgülü testere olarak levhaları seri kesebilmek aynı makinada buluşmuş oluyor. Hassas kesimler için kesme hattı, kayma mekanizması ve lazer yönlendirici bulunuyor.

Birden fazla elektrikli el aleti için sadece tek değiştirilebilir batarya
Power4all 18 volt ailesiyle hafif hizmet kullanıcılarının her akülü el aletini aynı bataryayla çalıştırabilme isteğini karşılayan Bosch, bu yeni gelişmeyi tüm iletişim kanallarında, yapı marketlerde ve ürün ambalajlamasında tüketicilerle paylaşıyor.


Geri Dön